צליאק ורגישות לגלוטן: דרכים חדשות לאבחון ולטיפול יעילות האירידולוגיה באבחון (דרך גלגל העין) וטיפול בצליאק ורגישות לגלוטן | האם אתם סובלים לעיתים תכופות מכאבי בטן, נפיחות, גזים, עצירות או שלשול? האם אתם סובלים מתסמונת מעי רגיז, מכאבי מפרקים, מאפטות בפה או מדיכאון? האם אבחנתם כסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן? גם אם כבר אבחנתם וגם אם לא - כדאי שתכירו שיטת אבחון אשר יכולה לאבחן בצורה מדויקת האם אתם סובלים מרגישות לגלוטן או צליאק. מהי השיטה? אירידולוגיה עוסקת באבחון מצב בריאות הרקמות בגוף, דרך הסתכלות בקשתית העין.
| מה ההבדל בין מחלת הצליאק לרגישות לגלוטן? צליאק ורגישות לגלוטן הן תופעות אשר מופיע בהן רגישות לחלבון גלוטן, אשר קיים בחיטה ובדגנים (שעורה, שיפון, ובמידה מסוימת בשיבולת שועל). צליאק היא מחלת מעי כרונית אשר בה הרגישות לגלוטן מתבטאת בכך שמערכת החיסון במעי תוקפת את חלבון הגלוטן שנאכל וגורמת לדלקת שגורמת נזק לרירית (ציפוי) המעי. עדיין לא יודעים מה הסיבה הראשונית לרגישות הזו ולהפעלה המוגזמת של מערכת החיסון כנגד הגלוטן אצל חולי צליאק. אלרגיה או רגישות למזון היא תגובה חיסונית למזון, שבדרך כלל לא מזיק לגופנו. לפעמים קשה לאתר אלרגיות או רגישויות למזון מכיוון שניתן לטעות ולחשוב שמדובר באלרגיות עונתיות או במחלה אחרת שבה מופיעים תסמינים דומים לאלרגיה למזון. אלרגיות למזון (כולל רגישות לגלוטן) עלולות לגרום באופן מלא או חלקי לשורה ארוכה של בעיות בריאותיות, או, אם הן קיימות, להביא להחרפתן. למשל: דיכאון, מחלות מעיים דלקתיות (קרוהן, קוליטיס), תסמונת המעי הרגיש, הפרעת קשב והיפראקטיביות, הרטבת לילה, יתר לחץ דם, כיבי פה (אפטות), עודף משקל, עצירות, כאבי מפרקים ועוד. הגורמים העיקריים לאלרגיות מזון ולרגישות לגלוטן: - הגזמה בצריכה של מזונות מסוימים. - אכילת מזונות מסוימים בשלב מוקדם מדי בתקופת הינקות או הילדות. - מתח נפשי שמחליש את המערכת החיסונית. - בעיות בעיכול ובניקוי הגוף מרעלים. - גורמים תורשתיים. | כיצד אירידולוגיה מאבחנת רגישות לגלוטן וצליאק? | אבחון באירידולוגיה הוא אבחון מקיף ואינדיבידואלי. על-ידי הסתכלות בעין כולה (האישון, האיריס והלובן בעין) ניתן לאבחן מהו המקור לבעיות מהן אתם סובלים - גם מהפן הפיזיולוגי וגם מהפן הנפשי-רגשי. אירידולוגיה לא מתמקדת בטיפול בסימפטומים, אלא מחפשת לפתור בעיות בריאותיות מן השורש.
לאירידולוגיה לא חשוב שם המחלה אלא מה גרם לה - השתלשלות הדברים. רופא קונבנציונאלי יפנה חולה שסובל מסימפטומים של אלרגיה, לבדיקות שונות ולרופאים שונים. אירידולוגיה חוסכת זאת כי בבדיקה אחת, של רופאה אחת, ניתן לראות את הבעיות בגוף כולו, מה מקורן וכיצד הן משפיעות אחת על השנייה. הרפואה הקונבנציונאלית לא מספיק מודעת לשכיחות הרבה של מחלת הצליאק!
אנשים רבים סובלים מצליאק סמוי ויש להם קושי לעכל גלוטן וכדאי מאוד לאבחן זאת מכיוון שאלו מצבים שיכולים לגרום לסימפטומים מגוונים ולסבל רב. אדם שלא מודע לכך שיש לו רגישות לגלוטן או צליאק - האבחון יגלה זאת. באבחון האירידולוגי ניתן לזהות בבירור אלרגיות למזון, אלרגיות למתכות, לחומרים שונים ולתרופות.
אפשר גם לראות את הספיגה של האוכל בגוף והאם ישנו מחסור בוויטמינים ומינרלים. באבחון אני רואה את מערכת העיכול בשלמותה וביכולתי לגלות רגישויות אחרות למזון (לקטוז למשל). כדאי גם לדעת כי ישנם חולים בצליאק אשר יכולים לחזור ולאכול גלוטן בכמויות קטנות. הרפואה הקונבנציונאלי אומרת שלא אבל לעיתים זה אפשרי, ובאבחון אני יכולה לראות זאת. יש אנשים מסוימים שאסור להם לגעת בלחם - סוג דם O. יש גם אנשים מסוימים שפחמימות לא טובות להם או חלבונים. בעזרת אירידולוגיה אפשר לראות את כל הנתונים הללו. כמו כן, ישנם אנשים שבדיקות הדם שלהן (לגילוי צליאק ורגישות לגלוטן) הן תקינות, ולמרות זאת אני יכולה לראות שהם מפתחים רגישות לגלוטן וכי משהו בתהליך העיכול שלהם לא תקין ועלול להוביל לצליאק או לבעיה אחרת במערכת העיכול. חשוב מאוד לאבחן רגישות לגלוטן מכיוון שלרגישות זו יש השפעה הורמונאלית - על הצמיחה, על הגדילה, על ההתפתחות, והיא אף יכולה לגרום נזק לעובר - במקרה שאמו סובלת מרגישות לגלוטן! | אבחון באירידולוגיה יועיל גם למי שכבר אובחן כסובל מרגישות לגלוטן או מצליאק! גם אם כבר אובחנתם כסובלים מרגישות לגלוטן או צליאק - מומלץ מאוד שתגיעו לאבחון. חשוב לזכור כי הימנעות מגלוטן וחיטה עלולה לגרום לחוסר של ויטמין B וויטמינים ומינרלים אחרים. האבחון לא נעשה רק כדי לגלות אם יש רגישות לגלוטן או צליאק, אלא גם כדי לגלות חסרים תזונתיים שנגרמו בגלל הרגישות לגלוטן או הצליאק. כל אדם שסובל מצליאק - הקיבה שלו תיראה אחרת ושונה מחולה צליאק אחר, ולכן כדאי להגיע לאבחון כדי לאבחן את המחלה ואת מצב הקיבה באופן איניבידואלי. | הטיפול ב"קליניקה לאבחונים" כל אדם צריך לדעת אילו מזונות לא מתאימים לו . לאחר שבאבחון אני רואה את המורכבות הגופנית אינדיוידואלית אני מתאימה לו המזון שמתאים לו אישית ושלא יגרום לו נזק - כך שהגוף מתאזן ומתרפא. הטיפול הניתן בקליניקה הוא טיפול טבעי, מקיף, מותאם אישית לכל מטופל ,כולל תוכנית טיפול מורחבת: - ייעוץ תזונתי והמלצה בכתב מה מותר ומה אסור לאכול. - בניית תפריט - לאחר זיהוי של של רגישות לגלוטן או צליאק. - המלצה לביצוע בדיקות. - המלצה לפורמולות בהתאמה אישית, ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא ושמנים אתריים - המלצות לטיפוליים גופניים שמתאימים למטופל/ת ואף המלצות לשינוי דפוסי חיים. |
|