תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור משוחחת על משמעות מיקומי פצעי הפסוריאזיס ועל דרך הטיפול אותו היא מעניקה בקליניקה.
נדון: טיפול בפסוריאזיס
תמצית: מאזינה בת 17 בעלת עיני תכלת מספרת יונה כי היא סובלת מפסוריאזיס מתחת לסנטר ובציפורניים. יונה מסבירה כי צבע עיניה של המאזינה מצביע על בעיה בתפקוד מערכת הלימפה, הנשימה והעור ומתקשר למחלות כגון: פסוריאזיס, סבוריאה ואקנה. לדברי יונה מיקום כל פצע מצביע על חוסר איזון באיברים מסוימים, למשל: פסוריאזיס באגודלים מצביע על תפקוד של המערכת הרגשית, פסוריאזיס באצבע המורה לתפקוד מערכת הנשימה והחיסון ופסוריאזיס באמה מתייחס למעי הגס. אבחון בקליניקה של יונה מצביע על הסיבות בגינן נוצרה המחלה, ובעקבות כך ניתן לבצע בדיקות שונות ולהעניק דרכי טיפול אפקטיביים עבור המטופל. קביעה זו סותרת את הטענה כי אין טיפול לפסוריאזיס.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור משוחחת על משמעות מיקומי פצעי הפסוריאזיס ועל דרך הטיפול אותו היא מעניקה בקליניקה.
תגיות: תכלת, פסוריאזיס, לימפה, מערכת העיכול, מערכת הנשימה.
מאזינה: שלום.
יונה ליאור: בוקר טוב. אנחנו איתך.
מאזינה: יש לי עיניים (בצבע) תכלת, ויש לי פסוריאזיס מאז שאני זוכרת את עצמי. אני כבר בת 17.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: יש לי גם (פסוריאזיס) בציפורניים, אז רציתי לשאול האם יש לזה טיפול.
יונה ליאור: קודם כל, אני מאוד אוהבת אותך, (כי) ברגע שאמרת תכלת הייתי יכולה להגיד לך, בלי שתגידי לי, שזה כל מה שקשור לבעיות במערכת הנשימה, עור. כל מה שקשור לסבוריאה, פסוריאזיס, אקנה. אלה (מחלות) הקשורות (לתפקוד) המערכת הלימפתית, המערכת החיסונית. יש לזה טיפול, יש לזה עזרה. אני רוצה להסביר שכל מה שמורחים כלפי חוץ לא פותר את הבעיה. צריך לשנות את אורח החיים: באוכל, במחשבה, בתגובה. בכל הדברים.
לפסוריאזיס יש נטייה להתיישב במקומות מסוימים, במיוחד באזור של המרפקים.
מאזינה: לא. דווקא שם אין לי.
יונה ליאור: או.קיי. איפה זה אצלך ?
מאזינה: בזמן האחרון יש לי קצת בפנים, בסנטר. ויש לי גם הרבה בציפורניים.
יונה ליאור: תשמעי, כל ציפורן מצביעה על איזשהו איבר, שהוא לא מאוזן. זאת אומרת, לכל אצבע יש איזושהי סימפטום, שמצביע על איזשהו איבר. למשל, אגודלים (שייכים) למערכת הרגשית. האצבע המורה (שייכת) למערכת העיכול והנשימה. האצבע האמה (שייכת) למעי הגס העולה.
מנחה: אז מה את אומרת, שאם יש לה ברוב האצבעות (לא ברור)
מאזינה: יש לי בידיים על כולם.
יונה ליאור: כן. את יודעת מה זה דבר כזה בשביל ילדה בת 17. קודם כל, זה לא נעים מבחינה חברתית.
מאזינה: נכון. לא, בזמן האחרון זה קצת יותר טוב.
יונה ליאור: תשמעי, גם הסנטר עצמו, אני פשוט לא יכולה להגיד לך מה זה אומר מטעמי צניעות, אבל צריך לבדוק את כל מה שקשור למערכות מסוימות. איפה שזה יושב זה מצביע על תהליך מסוים. אבל יש לי טיפול לזה, יש לי עזרה לזה.
מאזינה: כי פעם אמרו לי שאין שום דבר נגד פסוריאזיס.
יונה ליאור: ממש לא נכון. רופא שאומר לך שאין טיפול לפסוריאזיס הוא צריך להגיד לך: אין לי טיפול, תפני למישהו אחר. ככה בן אדם צריך להגיד. (הוא צריך להגיד): זאת לא המומחיות שלי או אני לא יודע מה לעשות במקרה הזה. נא לפנות למישהו אחר. להגיד באופן גורף שאין טיפול זה ממש לא נכון.
אני רוצה להגיד לך שיש לי מטופלים שהתרפו ברגע שהם נצמדו לתזונה, לדרכי הטיפול, לתוספי המזון – לכל התהליך. התהליך הזה עזר, והוא בסדר גמור והם מרגישים טוב. המחלות נעלמו גם מעל פני השטח וגם בתוך השטח.
מאזינה: אז איך אני יכולה לדעת מה אני צריכה לתקן. אני יודעת שאני אבוא אלייך.
יונה ליאור: תשמעי, ברגע שאת מגיעה אליי דרך האבחון אני אומרת לך איזה רגישות יש לך: האם יש לך רגישות לצליאק, לגלוטן, למוצרי חלב, לטונה, לסרדינים, לטחינה, לתרופות מסוימות. אנשים, למשל, בכלל לא מודעים שיש להם רגישות לביסמוט – תרופה למערכת העיכול: לנטון, אומפרדקס. אני יושבת ואומרת להם איזה טפילים ותולעים. מגבה אותם עם בדיקות דם, שיוכלו לבצע כדי לאמת את הדברים האלה דרך קופות החולים, למרות ורופאים מאוד לא אוהבים את הדברים האלה. זה התהליך שאני עושה.
מאזינה: טוב.
יונה ליאור: את צריכה להבין שפסוריאזיס בגילך, ובכל גיל, גורם לחוסר ביטחון ולהמון דברים לא נעימים, (כגון): קושי להיחשף וקושי לדבר. בטיפול דרך האירידיולוגיה, הדרך שאני עושה את זה, אני כוללת את כל הדברים.
מאזינה: טוב, בסדר.
מנחה: אנחנו נודה לך.
מאזינה: תודה רבה.
יונה ליאור: את נהדרת ומקסימה.
מנחה: בהצלחה.