תקציר שאלת המאזין/ה
מאזינה שואלת את ריונה ליאור לגבי האפשרות לעזור בפרקינסון, והיא עונה לה על סוגים של פרקינסון, ועל התרופות הקונבנציונאליות שנועדו רק להקל על התסמינים, באירידיולוגיה ניתן לראות מהיכן נובע התהליך ולעזור גם אם אובחנה המחלה עצמה.
מנחה: בוקר טוב למי?
יונה ליאור: בוקר טוב, אנחנו איתך.
מאזינה: מאזינה מגבעתיים, יונה ליאור, רציתי לשאול אם יש אפשרות לעזור בפרקינסון.
יונה ליאור: אוקיי, תשמעי, קודם כל בוודאי את יודעת שיש מספר סוגי פרקינסון. יש מספר סוגים ופרקינסון יש כל מיני דרגות. פרקינסון, מי שרוצה לקבל יותר אינפורמציה זה פגיעה במיאלין, במעטפת של מערכת העצבים.
תראי, מבחינת הרפואה הקונבנציונלית זה מה יש וזה מה שמקבלים, או מקבלים תרופות קונבנציונליות
מנחה: אבל גם התרופות לא מחזירות את המצב לקדמותו אלא מנסות להקל על התסמינים.
יונה ליאור: נכון. דרך האירידיולוגיה והתחום בו אני מתעסקת אפשר לראות את הפגיעה, למה קרה במיאלין שלך ולא קרה במיאלין של מישהו אחר. זו יכולה להיות אלרגיה, יכולה להיות רגישות לאוכל, יכולה להיות רגישות לתהליך שקורה בגוף, כימיה לא נכונה.
אפשר לראות את מערכת העצבים של הבן אדם ולראות מה גרם לזה. לא כל פרקינסון הוא פרקינסון. אפשר לראות הרבה פעמים אנשים רועדים בידיים ויש להם היפר בבלוטת התריס.
מאזינה: אהא.
יונה ליאור: באירידיולוגיה אפשר לראות את המגוון הרחב של הבעיות ולטפל בזה ולעזור בזה.
מנחה: ובואי נאמר אם באמת אובחן שזה באמת פרקינסון והמחלה כבר קיימת ואנחנו כבר לא יכולים לחזור אחורנית, יש משהו שבאמת יכול מעבר לתרופות הקונבנציונליות שיש להן הרבה תופעות לוואי, לעזור?
יונה ליאור: נכון, יש את האפשרות לעזור ולא להחמיר יותר את המצב כי זה משהו, את יודעת, מיאלין זה כמו כבל חשמלי וסביבו יש פלסטיק שמאפשר לגעת בכבל. ברגע שהכבל הזה מתכלה או נאכל, התהליך גורם לכך שהעצב פוגע בעצב.
מנחה: נוצר קצר.
יונה ליאור: נכון, ואז יש רעידות בלתי צפויות. יש דברים שדרך התהליך הזה, אני דוגלת בכלל שכל מחלה שמתחילה אצל הבן אדם חייבים לדעת למה הוא אלרגני, מה טוב לו לאכול ומה אסור לו לאכול. איך הוא צריך לאכול ואיך אסור לו לאכול.
אפשר לראות את כל הדברים האלו ולעזור. כן, יש אפשרות לעזור.
מאזינה: תודה. וגם למנוע את הרעידות בידיים? זה דבר שכרגע אני מבינה שמפריע מאד מבחינה אסתטית.
יונה ליאור: כן, בוודאי. ויש אנשים שאני רוצה להסביר לך משהו, שפיזית הם מאד חזקים, יש להם כוח הישרדות, כוח לחימה, כוח התמודדות, מאד קשה לאבחן אצלם את המחלה, לוקח להם זמן עד שזה מתבטא. מערכת העצבים אצל אותו אדם יכול להיות יותר רגישה, לא יכולים לראות והוא רגיש.
אפשר לראות את מערכת עצבים בעיניים, אפשר לראות את מערכת העצבים ההיקפית ומערכת העצבים האוטונומית. האם את נוסעת בפאראסימפטטית, שזה מה שנקרא רוגע, שלווה, אלה שנראים בחוץ מליון דולר והכל עובר לידם, אבל כשמסתכלים להם בתוך העיניים רואים איזה הר געש שנוסע 250 קמ"ש.
אפשר לזהות אם את נמצאת בפאראסימפטטית או במערכת הסימפטטית. וכמובן אפשר לטפל בזה.
מאזינה: טוב, תודה.
מנחה: אני מקוווה שקיבלת מענה לפחות חלקי לשאלה שלך וכמובן אי אפשר הכל מעל גלי האתר.
יונה ליאור: את יודעת מה צבע העיניים שלך?
מאזינה: זה לא אצלי, אצל אחי צבע העיניים הוא חום.
יונה ליאור: אז תראי, אחד הדברים שצריך לבדוק לאנשים כאלו זה מינרלים. כל מה שקשור לסידן, ברזל, מגנזיום, אבץ - כל אבות המינרלים וכל חומצות אמינו. אני כאירידיולוגית עושה את כל הדברים האלו כשאדם מגיע אליי.
מנחה: אז אני רוצה להודות לך שהיית איתנו.
מאזינה: תודה רבה.
יונה ליאור: בשורות טובות.