נדון: קשר בין צרבת לגודל הקיבה והמעי
תמצית: מאזינה מספרת יונה כי בתה, בת 3 חודשים, סובלת מרפלוקס (צרבת) והיא פולטת הרבה. יונה מסבירה למאזינה כי תופעה של צרבת יכולה להצביע על קוטר קטן של מערכת העיכול. לכן, אחת ההמלצות לאנשים הסובלים ממערכת עיכול בעלת קיבולת קטנה היא לאכול באיטיות ובמנות קטנות. המאזינה מוסיפה כי לתינוקת עיניים כחולות, ויונה ליאור מסבירה שצבע זה יכול להצביע על חסר במינראלים, והשילוב בין צבע העיניים לצרבת עלול להיות סימפטום לרגישות לחלב או לפחמימות. צבע עיניה של התינוקת מצביע גם על נטייה לליחה, לנזלת ולהפרשות. צריך בדיוק את מצבה של הילדה על-מנת שסימנים אלו לא יהפכו לנטייה לפיתוח דלקות, מאפיינות אנשים בעלי עיניים כחולות.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על הקשר בין צרבת לגודל מערכת העיכול, ומציעה טיפ שיכול להקל על תופעה זו.
תגיות: עיניים כחולות, צרבת, קיבה, המעי הגס
מאזינה: שלום.
יונה ליאור: שלום. בוקר טוב.
מאזינה: בוקר טוב, . יש לי שאלה בקשר לתינוקת שלי.
יונה ליאור: בבקשה.
מאזינה: היא בת 3 חודשים.
יונה ליאור: קודם כל, מזל טוב.
מאזינה: תודה. העיניים שלה זה בצבע כחול-כהה, כחול-אפור כזה. מאז שהיא נולדה...
יונה ליאור: איזה יופי (צוחקת). המפיקה שלנו (בעלת אותו צבע עיניים). כן.
מאזינה: אני הסתכלתי ומסביב לאישון שלה יש (צבע) צהוב או כתום. הבעיה שמאז שהיא נולדה יש לה רפלוקס, והיא פולטת המון.
יונה ליאור: או.קיי.
מאזינה: יש (דרך) לטפל או, כמו שאומרים לי, זה יעבור ?
יונה ליאור: אני רוצה להגיד לך שהרפלוקס הזה נובע מבעיה, שלא תמיד מזהים אותה ברפואה הקונבנציונאלית. באירידיולוגיה אפשר לראות את קוטר המעי הגס. אפשר לראות את הגודל של המעי הגס, ואת הקוטר של הקיבה.
יש ילדים ואנשים מבוגרים שמאובחנים אצלי, שאני אומרת (להם) שיש להם "עין גדולה", שהם רוצים לאכול הרבה ולהכניס קיבולת גדולה, אבל יש להם קיבולת קטנה. זאת אומרת, יש להם רצון להכניס הרבה אוכל, אבל יש להם קיבולת מאוד קטנה. אחד הדברים שאני מלמדת, וייתכן ואת מניקה.
מאזינה: לא, אני הפסקתי כי כשהנקתי אותה היא עוד יותר הייתה פולטת.
יונה ליאור: אז אני רוצה להסביר לך שאנשים כאלה גם הנקה וגם בקבוק צריך לעשות חורים מאוד קטנים. יש ילדים שפשוט יש להם קיבולת של מערכת עיכול מאוד קטנה, שאומרת שהם צריכים לאכול דבר-דבר, חתיכה-חתיכה. למשל, יש ילדים שהולכים לבית-ספר והאימא נותנת להם כריך גדול, אז אני אומרת (לילדים) תמיד לחלק אותו ל-3-4 יחידות, כדי שהם לא (יצטרכו) לראות את כל הכריך הגדול הזה, אלא שיוכלו לאכול ביכולת שלהם. זאת אומרת, חתיכות קטנות וכל פעם לקחת בהתאם לצורך שלהם.
מה שאת מספרת לי זו ילדה, כשתתני לה לאכול, את לא תוכלי לתת לה לאכול סלט במנה ראשונה, אלא תצטרכי להתחיל איתה ישר מהחלבון: מהעוף, מההודו, מהדגים ומהביצים. (כמובן) לא את הכול ביחד. אם היא סיימה את...
מאזינה: זה יימשך ככה לגיל יותר מאוחר ?
יונה ליאור: נכון, נכון.
מאזינה: כל הזמן תהיה לה קיבולת (קטנה) ?
יונה ליאור: יש אנשים שהרפלוקס (אצלם) נובע בגלל שיש להם קיבולת קטנה, וזה התהליך. הם צריכים לאכול מנות קטנות.
מאזינה: האמת, ניסיתי את זה. ניסיתי את זה. אני ניסיתי לתת לה 60-60 במקום 120, אבל זה לא (עזר).
יונה ליאור: לא. זה לא קשור לכמות, (אלא) זה קשור של הצורה שהאוכל עובר אליה.
מאזינה: את מדברת על הפטמה.
יונה ליאור: נכון. של הפטמה. אם זה בקבוק אז הפטמה צריכה להיות עם חורים מאוד-מאוד קטנים של סיכה, ולא חורים גדולים.
מאזינה: הבנתי.
יונה ליאור: אנחנו לפעמים רוצים הכול באינסטנט ומהר, (כי) אין לנו זמן.
מאזינה: יותר לאט.
יונה ליאור: נכון. היא צריכה יותר, מה שנקרא, לאט. גם כשאנחנו מניקים לעשות הפסקה קלה, או לשלוט על כמות החלב שהיא מקבלת.
הדבר הנוסף, בגלל שאת מציינת את צבע העיניים שלה יכול להיות שיש איזשהם חסרים של מינראלים, או של אנזימי עיכול. זה לא מאפשר לה לעכל את הדברים. גם יכול להיות שזה סימן לרגישות של משהו: לחלב, קמח בתוך החלב וזה נקרא פחמימות.
מאזינה: אני נותנת לה חלב צמחי.
יונה ליאור: או.קיי גם לחלב צמחי יש בעיה, כי יש אנשים שרגישים לסויה.
מאזינה: סויה. או.קיי.
יונה ליאור: אני רוצה להסביר לך שבסויה גם יש חומר שהוא פיטואסטרוגן (רכיבים טבעיים מצמח הסויה), וזה לא כל-כך מומלץ לתת את הדברים האלה בגילאים האלה. זה סוג של הורמונים, ולמרות וזה בא במינונים מאוד קטנים, אבל זו עדיין כמות שמצטברת.
מאזינה: לעבור לחלבי ?
יונה ליאור: לעבור לחלבי, אבל במקרה שלך לא הייתי מתחילה בבת-אחת עם חלב, (אלא) בהדרגתיות. בואי נגיד רבע כוס חלב לא מחלב פרה, אבל חלב של עיזים וכבשים. לתת לה רבע (חלב) ושלושת-רבעי מים.
מאזינה: בגיל כזה אפשר לתת ממש חלב ?
יונה ליאור: כן.
מאזינה: אני מדברת על מטרנה.
יונה ליאור: כן, על מטרנה. אבל צריך לראות איזה סוגים של מטרנה, כי לא כל אחד מתאים. את צריכה להבין שאירידיולוגיה אומרת שאנחנו לא שטנצים, לא תבניות. למישהו אחד יכול להתאים משהו, ולמישהו אחר יכול להתאים משהו אחר. אז צריך לראות את העיניים. לילדה יש גם קצת נטייה לליחה, לנזלת, להפרשות.
מאזינה: כן. קצת כן.
יונה ליאור: צריך לראות אבחון יותר מדויק ולראות את הדברים האלה. (יש) לסווג אותה לתהליך הנכון, כדי שלא תפתח דלקת אוזניים, או דלקת גרון, כי זו "הממלכה" שלה. או בעיות של עור.
מאזינה: לא. ברוך השם, עור זה בסדר.
יונה ליאור: כן. היא גם קטנטונת עדיין. אז עדיין.