תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה כי הופעה של פטריית קנדידה ברמות גבוהות קשורה למערכת העצבית והרגשית, ולכן יש לאבחן ולטפל גם במערכות אלו. הסיבות להופעת קנדידה, ולטיפול בה, משתנות ביחס לכל מטופל.
נדון: מהם הגורמים האפשריים לקנדידה ?
תמצית: יונה ליאור מסבירה כי הופעה של פטריית קנדידה ברמות גבוהות קשורה למערכת העצבית והרגשית, ולכן יש לאבחן ולטפל גם במערכות אלו. קנדידה גם יכולה להיווצר כתוצאה מבעיה במערכת העיכול ועד לחוסר בהורמון סרוטונין, המאופיין, בין היתר, בתאווה לאוכל מתוק. הסיבות להופעת קנדידה, ולטיפול בה, משתנות ביחס לכל מטופל. לפיכך, לא ניתן לקבוע דרך טיפול אחת לכל הפציינטים.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מצביעה על קשר בין קנדידה למערכת העצבית, ועל הקשר של התופעה לבעיות בעיכול ולחוסר של הורמונים.
תגיות: קנדידה, מערכת עצבים, מערכת עיכול, סרוטונין.
מנחה: רעב ועייפות ולא קנדידה. מה עוד יכול להיות ?
יונה ליאור: את יודעת, אני פשוט מתה על מי ששאל את השאלה הזו, כי כשמאבחן, או מטפל, לא יודע לאבחן אז ישר הוא מאבחן את זה כקנדידה. זאת אומרת, קמת בבוקר והרבצת לבעלך – קנדידה.
מנחה: (צוחקת).
יונה ליאור: צעקת על הילדים – קנדידה. לא ישנו טוב בלילה – קנדידה. זה נכון שיש לנו קנדידה, כי בלי קנדידה לא היינו יכולים לחיות. לא היו מדברים במצב הזה, היינו מדברים במצב אחר. לכולנו צריך להיות.
צריך לראות מה מצב מערכת העצבית, המערכת הרגשית, של בן האדם, ולטפל בזה. מה שהאדם אומר זה נכון. הרבה פעמים באים אליי אנשים, שעברו תהליך של קנדידה של שנתיים, ולא עזר להם שום דבר כי הם טופלו באיזשהו סימפטום, שהם התלוננו או אמרו. מה שאצלי לא קורה. אני מספרת להם את הדברים.
מנחה: את שורש הבעיה.
יונה ליאור: שורש הבעיה זה יכול במערכת העיכול. זה יכול להיות משהו במערכת העצבית. חסר של סרוטונין. תאווה למתוק, למשל, יכולה להצביע על איזשהו חסר של הורמון שנקרא סרוטונין.
אני מטפלת, בין היתר, בקנדידה, אבל אי אפשר להגדיר שכל בן-אדם יוצא עם חותמת של קנדידה, כי אין כזה טיפול לקנדידה. זאת אומרת, לכולנו יש את הדבר הזה. רק מי יותר ומי פחות, ולכן הטיפול הוא בצורה אחרת.