נדון: הבעייתיות באכילת סוכר בדיכאון
תמצית: מאזינה, החולה בסרטן השד ועוברת טיפולים כימותרפיים, מספרת יונה כי הטיפולים פגעו לה בשמחת החיים. יונה מסבירה לה כי פגיעה כזאת היא בעייתית, משום שהיא עלולה לפגוע בתהליך ההחלמה. אך בעוד הרפואה הקונבנציונאלית לא מתייחסת לפן הרגשי, האירידיולוגיה משלבת בין השניים. טיפול כזה מסוגל לשפר את תפקוד המערכת החיסונית ואף את הכליות.
המאזינה שואלת את יונה האם היא יכולה להחליף את תרופותיה בטיפול אירידיולוגי. היא מציינת כי הפסיכיאטר שלה רשם לה נוגדי דיכאון, אך היא לא לוקחת אותם בשל תופעות הלוואי והפחד שהיא תתמכר לתרופה. יונה מציינת כי טיפול אירידיולוגי משתמש בצמחים, תוספי מזון ושמנים בהתאם למצבה ולתרופות אותן לוקחת. היא מוסיפה שאחת הסיבות לתחושת דיכאון יכולה להיות קשורה לכך שהכדורים אותם היא לוקחת מכילים סרוטונין, אנזים לפירוק סוכר. ריכוז גבוה שלו מעלה את רמת הסוכר בדם. אומנם, ריכוז גבוה של סוכר יכול לגרום לתחושה טובה למספר דקות, אך בתום פרק זמן זה החולה חווה דיכאון בשנית. יתרה מכך, ריכוז גבוה של סרוטונין מגביר את הרצון לאכול פחמימות, שמעלות את רמת הסוכר בדם.
תמצית מקוצרת: יונה מסבירה לחולת סרטן כיצד טיפול אירידיולוגי יכול להחזיר את שמחת החיים ומשוחחת על הקשר בין סרוטונין, פחמימות ותחושת דיכאון.
תגיות: סרטן השד, דיכאון, מערכת החיסון, כליות, סרוטונין
מנחה: הלו ?
מאזינה: שלום.
יונה ליאור: שלום. צהריים טובים.
מנחה: וברכה. יונה ליאור שומעת. בבקשה גברת.
מאזינה: שלום. אני חולה אונקולוגית (סרטן).
יונה ליאור: כן.
מאזינה: עברתי טיפולים כימותרפיים והקרנות. מאז אין לי שמחת חיים.
יונה ליאור: את יכולה להגיד באיזה חלק של הגוף: עליון (או) תחתון ?
מאזינה: שד.
יונה ליאור: שד. או.קיי. תשמעי, אני רוצה להסביר לך שאחד הדברים שהרפואה הקונבנציונאלית לא מודעת לכך, או לא מתעסקת בזה (משנה) את צריכה להבין שהיא מפרידה את הגוף שלנו לשתי מחלקות: היא מטפלת בתחום הרפואי, שזה מה שאת ציינת, (אבל) הם לא לוקחים בחשבון שאם לא יטפלו בצד הרגשי הבן-אדם לא יוכל להתרפא. כי אם אין לך מצב רוח (אז) כל טיפול שתקבלי, או כל תרופה שתקבלי, לא יכולים לעבוד ולא יכולים לעשות את האפקטיביות שלהם אם מצב הרוח שלך יהיה יותר טוב.
זה מה שדיברתי עם יואב לפני התחלת התוכנית. האדם צריך להיות שמח, לאדם צריכה להיות שמחת חיים.
מאזינה: כן. זהו. נכון. אין שמחה.
יונה ליאור: אני פשוט רוצה להגיד לך שמבחינתי...
מאזינה: פשוט כל היום דמעות יורדות לי כמו ברז.
יונה ליאור: נכון. קודם כל ברפואה האירידיולוגית אפשר לראות אנשים שיש להם נטייה לבכי, לעצבות ולהסמקה. את יודעת שיש כאלה שמסמיקים לא מתוך התרגשות. אנחנו יודעים שזה שייך לתפקודי כליות. זאת אומרת, לחזק גם את המערכת החיסונית, כי במקרה שלך גם אם תקבלי מחר את התרופה שעשויה מזהב ומיהלומים, אם מצב רוח לא טוב אז לא עשו שום דבר.
דרך האירידיולוגיה, דרך התחום שאני מתעסקת, אנחנו משלבים את שני הדברים האלה ביחד: גוף-נפש ונפש-גוף. יש מה לתת, ויש מה לעזור, ואת רק צריכה להבין שאת מקבלת משהו למצב רוח, המערכת החיסונית והגופנית מתחזקות.
מאזינה: מה שאני מקבלת (משנה) אתם עובדים עם כדורים כימיים ?
יונה ליאור: לא. לא. תוספי מזון, צמחים, שמנים. כמובן, בהתחשב בטיפולים שאת מקבלת או שקיבלת, ובתרופות שאת לוקחת. חייבים לעשות את השילוב ביחד.
מאזינה: הרופא בתחום שאני מטופלת בו , הפסיכיאטר, נתן לי כל מיני כדורים נגד דיכאון שעושים מצב רוח, אבל לא התמדתי לקחת. אחד לקחתי וזה עשה לי פריחה, אז לא לקחתי. והשני אני אומרת שאני לא רוצה להתמכר לתרופות האלה.
יונה ליאור: אבל זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד לך. תראי, כשאת הולכת לרופא הוא יודע מה יש לו במלאי לתת. מה יש לו שמתאים לתחום שלך. אבל הוא לא יודע אם זה מתאים לך ספציפית. הוא מנסה, ואז אומר: תשמעי, אם זה יהיה טוב, יהיה בסדר. אם לא נחליף למשהו אחר. אבל הוא לא יודע למקד.
תדעי לך, דרך האירידיולוגיה, כשאני עושה אבחון, זה כל אחד ספציפי וכל אחד אישי. את תראי שהרבה פעמים צד ימין לא דומה לצד שמאל. לכן, אני עושה את השילוב של שני הדברים ביחד.
(קטע לא קשור)
יונה ליאור: אני רוצה להסביר לך שבחלק מהתרופות שאת לוקחת יש סרוטונין, שמעלה את הסוכר. זה גורם להשמנה ולתהליכים מסוימים. במקרה שלך, ובתהליך הזה, זה לא בטוח שזה מתאים לך. את צריכה להמעיט בסוכר במקרה שאת עברת, כי הוא מעצים את הדברים. את מבינה למה אני מתכוונת ?
זאת אומרת, אכילה של פחמימות כתוצאה ממצב הרוח (משנה) כשאת אוכלת פחמימות, זה סוכר שגורם לכך שהתאים יתפתחו ויצמחו. את יודעת, שאנחנו קונים לבית פרחים לשישי-שבת אז כתוב בהוראות שאנחנו צריכים לשים בכד של המים קצת סוכר. זה פותח להם את הפרחים.
מנחה: עלים. גבעולים. את הכול.
יונה ליאור: נכון. אני רוצה להסביר לך שאנחנו אוכלים סוכר זה פותח אותנו, (אבל) לא בטוח בכיוונים טובים.
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: הבנת אותי ?
מאזינה: ...סוכר.
יונה ליאור: נכון. אני רוצה שתביני שאנשים שיש להם מצב רוח לא טוב, הצורך שלהם זה בפחמימות ובסוכרים. לאכול סוכר, (אבל) שהם אוכלים סוכר זה מעלה להם סוכר ברמה גבוהה. זה נותן להם מצב רוח לכמה דקות, ולאחר מכן זה מנחית אותם למטה לדיכאון עוד יותר עמוק.
מנחה: שוקעים חזרה למרה שחורה.
יונה ליאור: נכון.
מנחה: ממש ככה.