נדון: טיפול אירידיולוגי לדיכאון
תמצית: מאזינה מספרת יונה ליאור על אחיה הסובל מחרדות ומדיכאון, ומעוניינת לדעת האם טיפול אירידיולוגי יכול לסייע במקרה זה. יונה מסבירה שדיכאון יכול להיות תגובה אלרגנית לחומר מסוים. בעיה בתפקוד הכבד יכולה להיות סיבה נוספת. הכבד, כידוע, לא אחראי רק על פירוק האוכל, אלא גם ייצור הורמונים. לכן, פגיעה בתפקוד יכולה להעלות את הריכוז של חומר מסוים והתוצאה יכולה להיות דיכאון.
טיפול אירידיולוגי מסוגל לראות מהם החסרים של מאובחן הסובל מדיכאון, וכך לסייע לו להתמודד טוב יותר עם מצבו. טיפול כזה לא בא להחליף את הטיפול הפסיכיאטרי ולא בא במקום התרופות אותן הוא לוקח, אלא הוא נעשה במקביל לטיפול הקונבנציונאלי.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על הסיבות להיווצרות דיכאון ועל צורת הטיפול האירידיולוגית להפרעה
תגיות: צבע חום, דיכאון, מחלת הנשיקה, כבד, אלרגיה, בדידות
מאזינה: שלום.
יונה ליאור: שלום. בוקר טוב. אנחנו איתך.
מאזינה: בוקר טוב. רציתי לשאול לגבי מצבים נפשיים.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: יש לי אח שהוא סובל מחרדות ומדיכאון. רציתי לדעת אם את יכולה לעזור, או...
יונה ליאור: קודם כל, אני אוהבת אותך על זה שעלית לשידור ושאלת את השאלה. תראי, יש אפשרות לעזור, אבל אני רוצה להסביר כדי שהדברים יהיו ברורים.
מאזינה: או.קיי.
יונה ליאור: האח מקבל תרופות בגלל שזה המצב שלו.
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: התרופות מאזנות את המצב הנוכחי, ולכן זה כבר לא תרופה...
מאזינה: זהו. התרופות לא עוזרות לו.
יונה ליאור: זהו. זה בדיוק מה שאני רוצה להסביר. תשמעי, מה שאפשר לראות באירידיולוגיה את האנשים המועדים לזה (חרדות ודיכאון).
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: ויש אפשרות לראות מה החסרים, שחסרים לדבר הזה.
מאזינה: או.קיי.
יונה ליאור: תראי, הרבה פעמים יכולה להיות אלרגיה לאיזשהו דבר (ואפילו) הכי פשוט: לחלב. יכולה להיות (אלרגיה), סתם לדוגמא, לבננות, לחצילים.
מאזינה: וזה (אלרגיה) יכול להכניס אותו לכל ה...
יונה ליאור: בוודאי. בוודאי. שזה שוק שנמצא. עכשיו, יש אנשים שעובדים, ואפשר לראות את זה דרך האירידיולוגיה שהם נמצאים כל הזמן ב"הלם קרב". את יכולה לראות את התופעה הזאת על העיניים: שהם צריכים לתפקד, שהם צריכים להרים בניינים, הם מרימים, הם רצים והם עושים את כל המאמצים. (אבל) כשהמלחמה נגמרת הם הראשונים ליפול לא פיזית, אלא רגשית. את זה אנחנו יכולים לראות.
מאזינה: או.קיי.
יונה ליאור: יכולים לראות איזה מחסורים חסר לבן-אדם.
מאזינה: היה לו מונו (מונונוקליאוזיס, מחלת הנשיקה) שהוא היה יותר קטן.
יונה ליאור: תראי, מונו זו מחלה שפוגעת בכבד, שאחראי על המערכת ההורמונאלית.
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: כשאני אומרת מערכת הורמונאלית זה מה שנקרא: סרוטונין (מוליך עצבי), מלטונין. הוא (הכבד) אחראי לכל הדברים האלה. תאווה לפחמימות, תאווה לסוכרים זה כבר אומר מצבים לדיכאון ולמצבי רוח.
מאזינה: נכון.
יונה ליאור: תשמעי, לגופו של עניין, לגבי השאלה שאת שואלת, אפשר. אבל אני אומרת שוב, אנחנו לא מורידים, בטח לא בתור התחלה (משנה) הוא יצטרך לעשות שוב ולהראות לרופא איזה מחסורים היה חסר לו, ולמה לא השלימו לו את הדבר הזה.
מאזינה: כן. אבל כרגע אני רוצה להסביר שכרגע הוא לא לוקח שום תרופה חוץ מקלונקס (תרופה נוגדת חרדה).
יונה ליאור: או.קיי. חוץ מקלונקס.
מאזינה: כן.
יונה ליאור: תראי, אפשר לראות מה החסרים, למה קורה, או למה קרה, לו הדבר הזה, לעזור לו להתמודד עם דברים. את מבינה ?
מאזינה: או.קיי.
יונה ליאור: וזה כשמישהו מגיע אליי לאבחון (קטע לא קשור). אנחנו יכולים לראות מה המחסור של הדבר הזה. באופי שלו, האם הוא לוקח הרבה דברים על עצמו, והוא מגיע עד קצה גבול היכולת, או שהוא צריך לרשום דבר-דבר.
את יודעת, שמגיע אליי בן אדם אני יושבת איתו עד לפרטים הכי קטנים.
מאזינה: יש לו, בעיקרון, עיניים חומות: קצת יותר בהירות מבחוץ וקצת יותר חומות מבפנים.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: או משהו כזה.
יונה ליאור: אבל זה אומר שהוא לבד, שאף אחד לא (משנה) את יודע שיש ילדים, או אנשים, שמאוד קשה להם להסביר לאחרים, או לספר להם, מה כואב להם. יש להם יותר נטייה לשמוע את האחרים.
לשאלה שלך האם אני יכולה לעזור, כן, אני יכולה לעזור. יש אפשרות לפחות להעמיד אותו על הרגליים ולראות למה הוא אלרגני, ומה הדברים שחסרים ולהשלים את הדברים.
מאזינה: במידה ומוצאים זה, כאילו, יעבור עם הזמן ?
יונה ליאור: זו המטרה שלנו. זו המטרה שלנו ש...(משנה) תראי, כל תרופה שלוקחים היום (לכל מיני מצבים, כגון) כולסטרול ולחץ דם, אלה כבר לא תרופות, אלא איברים. אני רוצה להסביר. בשיתוף יחד עם הפסיכיאטר פשוט לראות איך אנחנו מאזנים אותו כדי שלאט לאט יוכל לרדת בהדרגתיות (במינון התרופות) ולא בבת אחת.
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: ואיך הוא יוכל להתמודד בדברים שבחיים.
מנחה: ולחיות יותר טוב.
יונה ליאור: כן. כי לכולנו יש פחדים ודאגות, אבל יש אחד שמוציא את זה החוצה, ואחד שמשאיר את זה בפנים ופתאום זה מתפרץ בבת אחת.
מנחה: תודה רבה לך.