נדון: מה בין סוכר לדיכאון ?
תמצית: מאזינה מספרת יונה ליאור על מכר בעל עיניים חומות הסובל מדיכאון. יונה מסבירה לה כי אנשים דיכאוניים הם אנשים מופנים ומאוד בודדים, ובעקבות כך הם נוטים לפתח מצבי רוח, פחדים, חרדות ודאגות. יונה מציינת כי פעמים רבות דווקא ריכוז סוכר גבוה בגוף, או פירוק לא נכון של סוכר, הוא טריגר להופעת דיכאון. הסיבה לכך היא שאכילה מרובה של פחמימות מצביעה בהכרח על ריכוז גבוה של סרוטונין בגוף. יתרה מכך, אכילת פחמימות מצביעה גם על ניסיון לחפש מתיקות בחיים. טיפול אירידיולוגי מאפשר לאנשים אלו להביע עצמם ומסייע להם לחפש את אותה מתיקות מבלי להתמכר לפחמימות.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה למאזינה על הקשר בין דיכאון לאכילת פחמימות ולרמת סוכר גבוהה בגוף, ועל הדפוס ההתנהגותי של הסובלים מדיכאון.
תגיות: צבע דבש (חום-בהיר), דיכאון, סוכר.
מאזינה: יש לי שאלה נוספת.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: אני מכירה מישהו שיש לו עיניים דבש כאלה, והוא חולה בדיכאון. השאלה אם את מטפלת במקרים כאלה ?
יונה ליאור: נכון. אני רוצה להסביר לך שהצבע של העיניים מצביע (משנה) אנחנו באירידיולוגיה, או ברפואה המשלימה, חל עלינו איסור לטפל במצב של דיכאון. אבל זה אנשים, שבדרך כלל אנחנו מגדירים אותם בצורה אחרת, הם מופנמים ונכנסים פנימה, כי לפי הגדרתם אף אחד לא מבין אותם כמו שמבינים את האחרים.
מאזינה: כן.
יונה ליאור: זאת אומרת, אלה אנשים שהופכים להיות מאוד-מאוד בודדים. אחר-כך, כמובן, אלה תופעות הדיכאון, מצב הרוח, פחדים, חרדות. כן, בכל הדברים האלה אני מטפלת על-ידי (אבחון) מה שגורם לזה.
אחד הדברים שאני רוצה לנצל דווקא בשל השאלה שלך זה שהרבה פעמים אנשים מגיעים לרופאים עם דיכאון, עם מצבי רוח ומצבים של דאגנות. אף אחד לא בודק להם מה מצב הסוכרים שלהם בגוף. סוכרים הם אחד הטריגרים לדיכאונות ולמצבי רוח. נכון שיש לנו מצב רוח לא טוב אנחנו מחפשים שוקולד ? או שאנחנו רוצים להרגיע ילד אנחנו נותנים לו שוקולד ?
מאזינה: כן.
יונה ליאור: זה בדיוק התהליך שאנחנו...
מנחה: לא רק אז.
יונה ליאור: כן, כן. אבל יש אנשים שממש מכורים לתהליך הזה של מתוקים, והם, לצערי הרב, זה החוסרים שהם גורמים לנו. אחד הדברים זה שהמתוק הולך עם סרוטונין, הורמון...
מנחה: בכל אופן, הגוף כן צריך קצת מתוק ?
יונה ליאור: בוודאי. אסור ללכת בפנאטיות ובקיצוניות בשום דבר. יש אנשים שהולכים בלבן או בשחור. זה גם אני יכולה לראות באירידיולוגיה. אבל בכל דבר צריך לקחת את המינונים הנכונים, וצריך לקחת את הכמויות הנכונות.
מאזינה: כלומר, עודף סוכרים יכול לגרום לזה ?
יונה ליאור: בוודאי. עודף סוכרים, או חוסר פירוק נאות של סוכר. את יודעת כמה אנשים, כתוצאה מדיכאון, אני מאבחנת שיש להם בעיות של צליאק. כתוצאה מבעיות של גלוטן, כתוצאה מאלרגיות של דברים מסוימים. אבל אחד הגורמים זה סוכרים ותאווה לפחמימות: לחם, פסטות, תפוחי אדמה – הם אלו שגורמים אחר-כך למצב של דיכאון בכמויות מאוד גדולות.
מאזינה: הבנתי.
יונה ליאור: אפשר לראות את זה כבר בכל גיל כולל בגיל הקטן יותר עד לגיל הגבוה ביותר. זאת אומרת, אפשר לראות את השלבים אצל אנשים, שיש להם את הצורך את הפחמימה. זה הצורך לחפש את המתיקות בחיים.
מאזינה: כן.
יונה ליאור: בסדר ?
מאזינה: בסדר גמור.
יונה ליאור: אנשים פשוט לא יודעים, וזה בדיוק מה שאני עושה כאירידיולוגית, שאני עוזרת להם למצוא את המתיקות בחיים. זאת אומרת, להביע את עצמם. את יודעת, הטווח בין אגרסיביות לאסרטיביות הוא מאוד דק.
מנחה: כן. כחוט השערה.
יונה ליאור: נכון. כחוט השערה. הרבה פעמים אנשים כאלה לא יודעים להיות אסרטיביים, הם נוטים להיות אגרסיביים. זה אחד הדברים שיש לאנשים, שיש להם נטייה לדיכאון. אני על-ידי אבחון דרך העין יודעת איך להפחית את האגרסיביות, איך להוריד את הצורך הזה במתיקות ולאזן את הגוף, כדי לא להגיע לתהליך של הדיכאון.
מנחה: תודה לך.