נדון: מה בין מצבי לחץ לתפקוד מערכת העצבים ?
תמצית: מאזין בעל עיניים חומות בהירות מספר יונה כי יש לו טבעות לבנות בשתי העיניים. יונה מסבירה כי טבעות אלו מצביעות על מצב של מתח ולחץ, שמקורו יכול להיות אפילו בילדות בבית ההורים. מצב זה עלול לגרום לתופעות פיזיולוגיות, כגון: התכווצויות, כאבים, תשישות וכן לתופעות של גירודים בעור, התנפחויות ואף דופק לב לא סדיר. תופעה זו קשורה לתפקוד מערכת העצבים. טיפול בתופעה מתחיל באבחון נכון באמצעותו ניתן לגלות את הסיבות לתופעה ובעקבותיו להמליץ על דרכי טיפול שונות, כדוגמת: תוספי מזון, שמנים, צמחים ועוד, המתאימים לגוף ולמצבו הפסיכולוגי של המטופל.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על ההשפעות הפיזיולוגיות השונות של מצבי לחץ ומתח ועל הקשר בין מצב זה לתפקוד מערכת העצבים.
תגיות: חום-בהיר, לחץ, מתח, מערכת עצבים
מנחה: מאזין על קו הטלפון. בוקר טוב לך.
מאזין: בוקר טוב.
יונה ליאור: בוקר טוב.
מאזין: יונה ליאור, שלום.
יונה ליאור: בוקר טוב. מה שלומך ?
מאזין: ברוך השם, בסדר גמור. שאלה.
יונה ליאור: כן, בבקשה.
מאזין: העיניים שלי בצבע חום די בהיר. שהסתכלתי בעיניים עם פנס וזכוכית מגדלת ראיתי שיש לי טבעות לבנות באזור המספרים 5-7.
יונה ליאור: או.קיי. בעין ימנית או בעין שמאלית ?
מאזין: בשתי העיניים.
יונה ליאור: בשתי העיניים. תשמע, טבעות לבנות בדרך-כלל מצביעות על מתח ועל לחץ. אנשים שנכנסים ללחץ רק מהמחשבה שהם צריכים לעשות איזשהו צעד.
מאזין: נכון.
יונה ליאור: זה בדרך כלל מצביע על אנשים שבאו מבית שהיה בו מתח, אבל זה בהכרח מתח שההורים שידרו, אלא זה מה שהילד קלט. זה מה שאתה קלטת. לכן, היום יש תהליכים שיכולים לגרום לך להתכווצויות או לכאבים, שיכולים לנוע כל פעם למקום אחר. הם יכולים להגביר את רמת הסקרנות. זאת אומרת, אתה מאוד מעוניין לדעת פרטים ודברים, אבל שאתה שומע עודף אינפורמציה זה יכול להזיק לך.
גם, למשל, תנאים כמו שאתה יכול לצעוק על כל העולם, אבל אתה לא יכול לשמוע צעקות. מתח ולחץ יכולים לגרום לך לתשישות. הטבעות האלה מצביעים על איזושהי בעיה.
אם היית אומר לי שהם גם הולכים לכיוון האוזניים, לכיוון הראש, הייתי מדברת גם על בעיה של ריכוז, של לימוד. אתה יודע, אלה שאומרים: כן, כן, כן ולא שמעו שום דבר.
מאזין: דווקא מבחינת ריכוז זה בסדר, אבל השאלה האם זה יכול להשפיע על העור ?
יונה ליאור: בוודאי.
מאזין: אני יודע שהעור והכבד שייכים אחד לשני. שניהם איברים רגשיים.
יונה ליאור: ועוד איך. זה יכול לעשות לך התנפחויות, גירודים. זה יכול לעשות מצב של דופק לא סדיר. זה יכול לגרום לכל מיני תופעות לוואי, שהרפואה לא תמצא מה הבעיה שלך, ואני דרך האירידיולוגיה יכולה להגיד על איזה איברים וטבעות זה יושב וגורם לתהליכים האלה.
מאזין: יש פיתרון לזה ?
יונה ליאור: ועוד איך. אלה האנשים שבאים אליי ואומרים: תשמעי, יש לי כאבים בכל הגוף. אני מרגיש לא טוב, אני מרגיש שאני עומד להתפרק. אבל אף אחד לא יודע מה הבעיה שלי, וכל הבדיקות מראות שאני בסדר.
זה נקרא, אני לא יודעת איך אומרים את זה בעברית, nerve – עצב. זה לא עצבים, לא מהמילה של עצבנות, אלא מעצב. לכן, במצב של רוגע אתה יכול להרגיש מכווץ, או הרבה פעמים אתה לא יכול להגיד דברים שאתה רוצה ויודע להגיד.
מאזין: נכון.
יונה ליאור: כל הדברים האלה שייכים למערכת העצבים, שפותחת וסוגרת את השרירים, שמכווצת ומרחיבה אותם. זה התהליך.
אחד הדברים הוא להוריד את רמת המתח העצבי, כדי שהגוף לא יהיה במצב של stress 24/7.
מאזין: מרגישים את זה מבחינת ה(מילה לא ברורה) שזורם בגוף באופן לא סדיר.
יונה ליאור: נכון, אבל זה בדיוק מה שאני רוצה להסביר: זה יכול להיות גם במצב שאתה באירוע, ואתה נהנה מהאירוע ואתה רוצה לאכול, אבל השוער נסגר, הוושט נסגרת. צריך לטפל בכל התהליכים כדי לא להחמיר את הדברים.
מאזין: איך מטפלים בדבר כזה ?
יונה ליאור: דרך אבחון נכון, בו ניתן לראות דברים נוספים שיש לך. והמלצה לתזונה, לתוספי מזון, לשמנים, לצמחים, להומיאופתיה. אני עוד לא יודעת מה אני נותנת, אבל זה בטח לא יכול להיות "בקופסא" אחת. זה צריך להיות משהו של גוף ונפש.
מאזין: הבנתי.
יונה ליאור: תשמע, הרבה פעמים אנחנו לא מרגישים את המתח שאנחנו נמצאים בו. לפעמים, הילדים שלנו יכולים להרגיש אותו. או, למשל, אני נותנת דוגמא של מישהו שנכנס לחנות והיא פתאום מתרוקנת או מישהו שנכנס לחנות והיא מתמלאת.
מאזין: כן.
יונה ליאור: אם אתה מכיר את הדבר הזה.
מאזין: מכיר.
יונה ליאור: אז לא בהכרח משהו שאנחנו לא יכולים לשלוט עליו, שייך בהכרח למערכת העצבית. קח בחשבון שאבחון מדויק באמת יעזור כדי לא תהיה נטייה להחמרה. בסדר?
מאזין: הבנתי.