נדון: שימוש נכון בצמחי מרפא
תמצית: בתשובה להודעת אס.אם.אס יונה ליאור קובעת שהשימוש בצמחי מרפא, כדוגמת: אכינצאה, היפריקום וג'ינקו בילובה, הנחשבים לצמחים בריאים, איננו מתאים לאנשים הלוקחים תרופות שונות. משום כך שילוב בין צמחים אלו לתרופות שונות עלול לגרום לנזקים. על-כן אבחון אירידיולוגי חייב להתייחס לתרופות של המטופל ולבדיקות שונות אותן הוא צריך לעבור. כך ניתן יהיה להתאים לכל מטופל שילוב נכון בהתאם למצבו.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה מדוע גם צמחי מרפא, כדוגמת אכינצאה וג'ינקו, הנחשבים לבריאים, לא מתאימים לכל אדם הסובל ממחלות ואף עלולים לגרום לנזקים.
תגיות: צמחי מרפא, תרופות נוגדות קרישת דם (אספירין וקומדין)
יונה ליאור: אני רק רוצה לענות לגברת ששאלה אותנו ב-S.M.S למה חשוב לתת טיפול לבן-אדם, ולדעת איזה תרופות הוא לוקח. זה מאוד-מאוד חשוב. למשל צמח כמו אכינצאה (Echinacea), שאנו חושבים שזה צמח מרפא וטוב. אבל זה נכון שלא לכל האנשים זה מתאים. לחלק זה טוב ולחלק זה לא טוב. אבל חייבים להבין לדעת למה הוא יכול לעשות נזק. אנשים, שלמשל, לוקחים סטרואידים או תרופות נגד אסטמה, או אלרגיות, או תרופות להורדת כולסטרול – אסור לקחת אכינצאה.
מנחה: זאת אומרת שגם צמחים לא תמיד מועלים.
יונה ליאור: נכון. אנשים שואלים אותי למה אני לא נותנת ייעוץ דרך הרדיו, ולמה אני לא ממליצה לקנות את המוצר הזה ואת המוצר הזה, כי חייבים לעשות שילוב – בין התרופות לבין הצמחים ולבין השמנים – הכול.
מנחה: כל מקרה לגופו.
יונה ליאור: נכון. אחד הדברים שאני רוצה להגיד. כשאני יושבת (לאבחן) דרכי טיפול של בן-אדם אני שולחת אותו לאיזה בדיקות דם הוא חייב לעשות. איזה תרופות הוא לוקח. חשוב לי לדעת כל תרופה שהוא לוקח.
מנחה: בדיקות דם שעל-פניו, שהרופא בכלל לא חשב להמליץ עליהם.
יונה ליאור: נכון, נכון, נכון. זה בדיוק מה שאני רוצה (להגיד). אני זו שבודקת איזה תרופות, ומה התרופות יכולות, על מה הן משפיעות, ואיזה תוספים – ויטמינים וצמחים – יכולים לעבוד ביחד ולא לעשות נזק.
מנחה: שלא תהיה התנגשות.
יונה ליאור: נכון. שלא תהיה תאונה חזיתית. למשל, אנשים שלוקחים גלולות או תרופות (נגד) דיכאון או תרופות קוקטיל נגד כל מיני מחלות למיניהן – אסור להם לקחת היפריקום (Hypricum), וזה בהקשר לגברת ששאלה אותנו.
ג'ינקו בילובה (Ginkgo Biloba) אסור לקחת עם נוגדי קרישה, כמו: אספירין (Aspirin) או קומדין (Coumadin). בכלל עם קומדין זה נזק שלא יתואר. אסור בכלל להגיע לדברים האלה. לכן, זו התשובה לגברת או לאדון, אנחנו לא יודעים מי זה, ששלחו את ה-S.M.S. זו התשובה לדברים. לכן, מאוד-מאוד חשוב לדעת את כל התמונה, ובעצם האירידיולוגיה מכוונת אותי לבעיה האמיתית ולמקור הבעיה, ולא לשם של המחלה. זה גם חלק מאוד חשוב שאני יודעת את כל השמות של המחלות.
מנחה: כן. איך את יודעת את כל זה ?
יונה ליאור: מי שעובד עם אנשים, ובניסיון שצברתי חייב לדעת את שמות המחלות. הוא גם חייב לדבר בשפה שמדברים עם הרופא, ולא שמדברים על משהו (שהרופא לא מבין).
מנחה: היה מקרה של לקוח/ה, פציינט/ית שאמרו לך שם של מחלה ולא הכרת ?
יונה ליאור: לא. אין כזה דבר. אין כזה דבר, ואני יכולה להגיד מה הסימפטום. מה הסימפטום של המחלה. דרך העיניים אי-אפשר לראות את שמות המחלות, אבל אפשר לראות את הגורם למחלה. בעצם היום הרפואה מתייגת את האנשים על-פי מגירות. זאת אומרת, אוסטיאופורוזיס (סוג של מחלת עצמות/Osteoporosis) זאת מגירה אחת. כולסטרול זו מגירה שנייה.
מנחה: סוכרת
יונה ליאור: סוכרת וכולי וכולי. אני לא ממתגת את האנשים על-פי מגירות. אני רואה מה עבר עליהם בחיים מבחינת הגוף והנפש, הנפש והגוף. אני בודקת את הדברים. הרבה פעמים יש אנשים שלוקחים, למשל, תרופה לכולסטרול, תרופה ללחץ דם או תרופה לסוכרת, וזה לא משפיע עליהם כי הבעיה שלהם זו לא הסוכרת.
מנחה: זה (הבעיה) בכלל לא שם.
יונה ליאור: כן. נכון, נכון. אלא זה בגלל משהו אחר ששייך למשהו אחר.
מנחה: חשוב. חשוב מאוד.