תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה על הקשר בין תזונה, או חוסר לרצון לאכול מאכלים חדשים, לבין טיפוס אישיות.
נדון: אבחון בעיות בתזונת ילדים
תמצית: חוסר הרצון של ילד לנסות סוגי מאכלים חדשים מאובחן כסימפטום לטיפוס אישיותי שאיננו מוכן לנסות דברים ומצבים חדשים. משום כך, ילדים אלו לא מסוגלים לתפקד עם מידע רב. אופי כזה יכול להיווצר מטראומה או מאינטראקציה בעייתית עם ההורים. תחום האירידיולוגיה מסוגל להדריך ילדים אלו, ולסייע להם להתנהג בצורה קלה.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על הקשר בין תזונה, או חוסר לרצון לאכול מאכלים חדשים, לבין טיפוס אישיות.
תגיות: בעיות תזונה, טראומה, אינטראקציה עם ההורים.
מנחה: אנחנו נאמר, שוב, בוקר טוב ושלום רב למי שאיתנו על קו הטלפון.
מאזינה: הלו.
יונה ליאור: בוקר טוב, אנחנו איתך.
מאזינה: בוקר טוב. יש לי ילדה בת 5.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: יש לה העדפות מאוד לא טובות לאוכל. זאת אומרת, היא מאוד מקובעת על פסטות. ירקות היא אוכלת, אבל בשום אופן לא תפוחי-אדמה, לא עוף, לא בשר, לא דגים אין מה לדבר. לא ביצים. חשבנו שטוב, ניתן לה קצת לגדול אולי היא תבין. אין לה בעיה של מרקמים. זאת אומרת...
יונה ליאור: לא, לא. אני מבינה.
מאזינה: עניין נוסף שלה היא יכולה לישון בלילה, פתאום להשתעל ולהקיא.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: התופעה הזו הייתה לה הרבה יותר חמורה, אבל אנחנו הורדנו לה את מוצרי הקקאו ואת מוצרי החלב וזה השתפר.
יונה ליאור: אבל את יודעת למה, כי זה בעצם תוסס בבטן. אבל תראי, אני רוצה להגיד משהו. זה ההבדל בין האירידיולוגיה לבין הרפואה, או כל מטפל אחר שניגשים אליו. תראי, שאת אומרת שלילדה קשה מאוד להתרגל למאכלים חדשים, או לקחת דברים חדשים, זה בעצם אומר גם (משנה) דרך העיניים אפשר לראות סימן של קושי ללמוד שפה זרה, או קושי להיכנס לגן חדש, או קושי ללבוש בגד חדש. אבל הדבר הזה נובע, בעצם, בגלל שאני לא סומכת על משהו שהוא חדש. זאת אומרת, כל דבר שאתם חושפים את הילדה, צריכים להראות לה, צריך להסביר לה מה התהליך. שאנחנו באים ומביאים אוכל חדש, ואומרים: "את תאכלי!". פשוט הילד אומר: "איך אני אסמוך אם זה טוב או לא טוב?". דרך העיניים אפשר לראות גם, מה שנקרא, טראומות. טראומות זה, למשל, שנתנו לילד בקבוק חלב, והיה חם מידי, או היה קר מידי, או היה מלוח, או היה חמוץ, ולא שמנו לב לדברים האלה. זה בעצם איזשהו קוד שנרשם במוח, וילד כזה מתקשה להיכנס לדברים חדשים. לעשות דברים חדשים: גן חדש, בית חדש, אופנה חדשה. את מבינה ?
מאזינה: אה-אה.
יונה ליאור: אני דרך האירידיולוגיה מטפלת גם בתחום של הגוף וגם בתחום של הנפש. כי אנשים כאלה, את יודעת, אין להם גם איכות חיים.
מאזינה: הייתה לה פעם לפני שנה (משנה) היא יש לה סיפיקל. עכשיו, לפני שנה...
יונה ליאור: רגע, קודם כל נסביר לאנשים מה זה סיפיקל. סיפיקל זה חולשה של שרירים. בסדר, שאנשים פשוט ידעו.
מאזינה: בצד אחד של הגוף.
יונה ליאור: בצד אחד של הגוף, ואת יודעת באיזה צד זה ?
מאזינה: הימני.
יונה ליאור: הימני, ואם הייתי שואלת...
מאזינה: עכשיו, לפני שנה, אני אומרת כי יש ממש זמן ברור שהיא עברה את זה, היא הייתה מאוד (משנה) מאוד קשה לה להתרגל לאנשים חדשים, אפילו משפחה קרובה. היא פשוט ננעלת, ועכשיו, אנחנו יודעים שהיא עברה את העניין הזה, והיא ממש אין מה להשוות.
יונה ליאור: אבל אני רוצה להגיד משהו. תראי, אנחנו מתנהגים בטבעיות, אבל יש ילדים כשאנחנו מזמינים אורחים הביתה אנחנו צריכים ליידע אותם, ולא תמיד אנחנו עושים את הצעד הזה. אנחנו חושבים שמה שברור לנו ברור לאחרים. למשל, אם מקודם דיברנו על אלו שמגיבים מהר מאוד, זה אלה שאת יודעת, אם את באה הביתה, ואת אומרת להם: אתה צריך ללכת לדואר, לביטוח לאומי, למס הכנסה, לקופת חולים. הם נכנסים להלם ולשוק, והם לא יודעים לתפקד. אני מלמדת אותם, ומדריכה אותם שהם צריכים לקחת את כל הנתונים האלה, ולרשום על הנייר, ואז שהם רואים את זה על הנייר הם מתפקדים בצורה קלה – הם יודעים איך לתפקד, והם יודעים את הדברים. מה שאני רוצה להסביר לגבי הילדה. תראי, קודם כל, זו ילדה שזקוקה להמון חום. גם חיבוק, אבל חום של הסבר, של הבנה, של הדרכה. של כל מה שקשור לאינטראקציה בין ההורים. הייתי שואלת שאלה, ואם את יכולה לענות, באיזה שעה אבא מגיע הביתה ? כמה שעות אבא נעדר מהבית ?
מאזינה: לא הרבה.
יונה ליאור: לא הרבה. זאת אומרת שהוא נמצא בבית בסביבה או ש...
מאזינה: אה-אה.
יונה ליאור: אוקי. כי מה שאני רוצה להגיד לך למה שאלתי, כי כשיש לנו בעיה בצד הימני, זה בעצם אומר מערכת יחסים או צורך באבא או בדמות של אבא. אבא לא מספיק פתוח, או לא מספיק קשוב אליי – האינטראקציה בין הילדה לבין האבא. מה שצריך לעשות זה, קודם כל, לראות מה המצב של הילדה, ולאנשים שיש להם חולשה של שרירים, האמינו לי עם היד על הלב, זה המקום של האירידיולוגיה. זה המקום שלי שאני יכולה לטפל בזה, ולראות מה הדבר. כי שריר אמור להתכווץ ולהתרחב, וכשיש לו בעיה כזו (משנה) את יודעת, זה בדיוק אותם אנשים שיש להם בעיית התכווצות שרירים בלילה, או נשים בהיריון שיש להן התכווצות. אז יש להם התכווצות יתרה, ויש כאלה שיש להם חוסר התכווצות. אז החוסר והעודף צריך לראות מה הכימיה של הגוף, ומה משפיע על התהליך הזה. לא לקחת את הילדה הזאת ולהגיד יש לה סיפיקל אז היא תמשיך בצורה כזו, או שאם יש התכווצות של שרירים – אין מה לעשות, להמשיך את זה. זה תהליכים שהם לא נכונים, לא בריאים ולא מומלצים, ולכן חייבים לדעת מה התהליך הפנימי של הילדה, או של כל אדם שמגיע, ולטפל בתהליך הזה. בסדר ?
מאזינה: אוקי.
יונה ליאור: ולא לקחת משהו ששמו עלינו סטיגמה וללכת איתו, כי מה שקורה לנו בפועל אנחנו מתויקים למגירות, כאילו לקלסרים. כאילו לקחו את כל האלפים – כולם צריכים להיות אותו הדבר. לקחו את כל הבתים – צריכים להיות אותו הדבר. זאת אומרת, זה בעצם האירידיולוגיה אומרת איך צריך להתנהג.