תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה על חשיבות בלוטת הפאראתירואיד ועל סיבות אפשריות לבעיות בתפקודה.
נדון: בלוטת הפאראתירואיד
תמצית: מאזינה, שעתידה לעבור ניתוח להסרת כפתורים בבלוטת הפאראתירואיד, שואלת את ד יונה ליאור מה ניתן לעשות כדי למנוע את הניתוח. יונה ליאור מסבירה כי בלוטה זה, הנמצאת מאחורי בלוטת התריס, מורכבת מארבע כפתורים. מדובר בבלוטה חשובה ביותר שמאזנת בין רמת הסידן לרמת הזרחן בדם. המלצה לניתוח מצביעה על רמת סידן גבוהה בגוף. לדעת יונה יש לעשות הכול כדי לדחות את הניתוח למעט במצבי סיכון. לשם כך יש צורך לאבחן את הסיבה לבעיה. יונה טוענת כי אחת הסיבות קשורה ברמת ויטמין D ואף בשתיית מים.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על חשיבות בלוטת הפאראתירואיד ועל סיבות אפשריות לבעיות בתפקודה.
תגיות: בלוטת הפאראתירואיד, סידן וזרחן, ויטמין D
מנחה: שלום למאזינה, ערב טוב.
מאזינה: ערב טוב.
מנחה: כן, בבקשה.
מאזינה: רציתי לשאול על בלוטת הפאראתירואיד, בלוטה שלוקחת סידן ומפרישה לדם.
יונה ליאור: כן, תיכף אני אסביר לך.
מאזינה: אני לא צריכה הסבר. אמרו לי שאני אצטרך לעבור ניתוח והשאלה מה אני עושה כדי למנוע אותו.
(קטע לא קשור)
יונה ליאור: מה שמך רק, אם יותר לי ?
מאזינה: מזל.
יונה ליאור: מזל, אני רוצה להסביר לשאר המאזינים: מאחורי בלוטת התריס יש בלוטה קטנה, שנראית כמו דיסקט קטן ושיש לה 4 כפתורים. הבלוטה הזאת נקראת הפאראתירואיד. זו בלוטה מאוד חשובה, בייחוד לכל מי שסובל מבעיות של צפיפות עצם, מבריחת סידן או עודף של סידן בדם. הבלוטה הזאת אחראית על האיזון בין הסידן לבין הזרחן בדם.
האם הרופא אמר לך שצריך להוריד את כל הבלוטה או רק כפתור.
מזל: לא, אמרו שמתוך ארבעת הכפתורים יש בעיה עם שתיים. הלכתי להתייעץ עם רופא נוסף מבית חולים אחר, שאמר לי שהצילום לא כל-כך ברור ויכול להיות שיש בעיה רק בכפתור אחד.
יונה ליאור: קודם כל, אנחנו רגילים לאכול מוצרי חלב, כי אנחנו חושבים שהחלב הוא טוב.
מזל: למעט קפה נמס פעם או פעמיים ביום אני כלל לא אוכלת דברי חלב.
יונה ליאור: או.קיי. צריך לבדוק מה מצב הסידן ולמה הוא לא מתפרק ונמצא בדם במקום בעצמות. דרך האבחון האירידיולוגי יש אפשרות לראות מה מקור הבעיה. הרבה פעמים יכול להיות חוסר של ויטמין D, וניתן לטפל בזה באמצעות תוסף.
מזל: למה לא רצו שאני אעשה את הבדיקות האלה. למה לא חשבו בכיוון הזה ?
יונה ליאור: (צוחקת)
מנחה: דיברנו על ההבדל בין הרפואה הקונבנציונאלית לבין האירידיולוגיה.
יונה ליאור: נכון. תשמעי, מה שמעניין אותם זה איך לפתור את הבעיה, אבל ההסתכלות שלי היא מורחבת.
מנחה: וכמובן, לטווח הארוך.
יונה ליאור: נכון. מה שקורה בבדיקות "מפרקים" אותך כמו שעושים למכוניות: המנוע הולך למכונאי, המזגן למיזוג והחשמל לחשמלאי. אנחנו, לעומת זאת, לוקחים את המטופל כשלם, וזה חשוב מאוד לבדוק זאת בצורה כזאת.
תשמעי, אני הייתי מציעה לך לבוא לאבחון כדי לבדוק ממה זה. יכול להיות שמתן ויטמין D, או הורדת סוגי מזון שמעלים לך את רמת הסידן בדם, יכולים לעזור. יכול להיות שאת לא שותה מספיק מים.
מזל: גם זה נכון.
יונה ליאור: הנה, את רואה ניתן לבדוק את הדברים האלה בצורות פשוטות. דרך העין אפשר לראות אם מדובר במשהו שמסכן אותך. אם זהו הדבר אז אני אמליץ לך ללכת לניתוח, אבל ננסה דברים מסוימים. יכול להיות שיש לך בעיה ברירית הקיבה, שלא סופגת את המזון, וכך מופיע עודף של סידן בדם.