נדון: מהי עין עצלה ?
תמצית: מאזינה מספרת כי בתה בגיל 7.5 סובלת מעין עצלה ולשם כך היא צריכה לאמץ את עין שמאל. יונה ליאור מסבירה כי עין עצלה הוא קצר בין העין, שרואה את הפריטים, למוח שמתרגם אותם. תופעה זאת גם יכולה להיגרם ממשהו נפשי, כדוגמת חוסר רצון לראות משהו או חוסר יכולת לעכל חוויה כלשהי. אבחון אירידיולוגי מתמקד בפן הפיזיולוגי והפסיכולוגי של התופעה.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מהי התופעה של עין עצלה ומהם מהם הגורמים הפסיכולוגיים שלה
תגיות: עין עצלה
יונה ליאור: שלום, בוקר טוב.
מנחה: מאזינה, כן.
יונה ליאור: כן. אנחנו איתך.
מאזינה: יש לי ילדה בגיל 7.5.
יונה ליאור: כן, עד 250.
מאזינה: מה ?
יונה ליאור: אמרתי שתהיה בריאה עד גיל 250.
מאזינה: אמן. יש לה עין עצלה. היא צריכה לסגור את עין ימין ולאמץ את עין שמאל. אני צריכה כל יום להילחם איתה...
יונה ליאור: היא צודקת. אני מקווה שהיא לא שומעת אותי, אבל היא צודקת.
תקשיבי, אני רוצה להסביר מה זה כל המושג של עין עצלה: ההגדרה של עין עצלה הומצאה, אבל התרגום מאחוריה אומר שהעיניים שלנו יכולות לראות מיליארדי פריטים והמוח הוא שמתרגם את מה שאנחנו רואים. כשהיא אומרת שיש בעיה של עין עצלה, את צריכה להבין שהעין רואה אבל המוח לא מתרגם את הדברים האלה.
סגירה של העין לא פותרת את הבעיה, אלא צריך לבדוק מערכות יחסים עם ההורים או מערכות יחסים עם מה שהיא חווה. את צריכה להבין שצריך לעודד את הילדה, שגם כך יש לה אי-נעימות או הרגשה לא נוחה, כשסוגרים לה את העין. הילדים האחרים, שלא שומרים על כבוד הילדה, בוודאי שואלים אותה על כך.
(קטע לא קשור)
מנחה: הדברים באמת חשובים ונכונים, אבל אנחנו חייבים לסיים.
יונה ליאור: אני אקח את מספר הטלפון, ואני אתקשר למאזינה ואסביר שאין דבר כזה עין עצלה. יתרה מכך, כל עוד אנחנו חיים אסור שיהיה משהו עצל בגוף, אחרת בורא-עולם לא היה מייצר אותו. מה שצריך לעשות הוא להניע את הדבר העצל, וצריך לדעת איך לעשות כן.
פעמים רבות עין אחת לא רוצה לראות את מה שאנחנו רואים או לא רוצה לעכל חוויה כלשהי.
מנחה: כלומר, גם כאן העניין הפסיכולוגי, הנפשי, נכנס.
יונה ליאור: בוודאי. אבל לכל מי שאובחן עם עין עצלה, אז אין כזה דבר. קיימת הברקה, אבל היא אומרת שקיים קצר בתקשורת בין העין למוח, שמתרגם את מה שאנחנו רואים.