הנדון: האם ניתן לרפא צליאק דרך האידרולוגיה
תקציר: יונה נשאלת האם אפשר לרפא צליאק דרך האידרולוגיה, היא עונה, שזה אפשרי תחילה דרך אבחון אירידולוגי ולאחר מכן נתינת טיפול מתאים.
מאזינה: בוקר טוב
יונה ליאור: בוקר טוב אנחנו איתך
מאזינה: רציתי לשאול, אם אפשר דרך גלגל העין לרפאות צליאק
יונה ליאור: אוקיי, אז אני רוצה להגיד משהו, צליאק קודם כל, זה תלוי את יודעת.. יש בצליאק כל מיני צליאקים, יש רגישות לחלבון, ויש רגישות לגלוטן, עכשיו אם יש רגישות לחלבון אז זה גם אומר שמוצרי חלב את לא יכולה לאכול
מאזינה: זה רגישות לגלוטן
יונה ליאור: אוקיי, עכשיו מה שאני רוצה להסביר, תראי זה קצת יותר מורכב, קצת יותר.. את יודעת מה.. אולי אני אסביר לך כדי שיהיה לך יותר קל שפשוט תביני את מה שאני רוצה להסביר איך נוצר..
מנחה: מכשיר הרדיו פתוח בביתך?
יונה ליאור: כן, זה כאילו נשמע בהד כזה
מנחה: את שומעת את עצמך כפול, זה הודעה טכנית מה שנקרא לכל המתקשרות והמתקשרים סיגרו את מכשיר הרדיו כדי שנשמע..
יונה ליאור: או שתתרחקו תעברו לחדר אחר, אוקיי, תשמעי, צליאק נוצר כשהרירית של הקיבה בעצם נפגעת, הרירית של הקיבה היא בעצם הגורם הראשון לכל התחלואים שלנו, ולכל הרגישויות שלנו, והנושא של הרירית של הקיבה היא בעצם זו שלא יכולה לפרק.. את יודעת כשאנחנו אוכלות אז האוכל שאנחנו אוכלים הוא קודם כל עובר התחמצנות, עובר מה שנקרא חיטוי בשפה שלנו, ואחר כך הוא עובר פירוק, פחמימות, חלבונים, ושומנים, בסדר?
ויש אצל אנשים מסויימים שכתוצאה מהבעיה ברירית של הקיבה או חסר אינזימתי בקיבה התהליך הזה של חלבונים הוא בעצם נפגע, ואז נוצרים אלרגיות, כמו אלרגיות לגלוטן, ללקטוז, לחלבון, לפחמימות, מייצרים סוכרים, מייצרים כולסטרול, מייצרים וכו' וכו' צריך לראות את העין שלך ולראות את הדברים איך בעצם לטפל בתהליך הזה, יש טיפול אבל הוא לא תקופתי,
זאת אומרת זה משהו שיש איזה שהוא חסר שבעצם נוצר, ובא אני יגיד שלא את כל מגוון של התוספי מזון שבהתחלה את צריכה לקבל אותם, אבל אפשר לעזור ואפשר לטפל, ויש דברים מסוימים שאת תצטרכי לקחת אותם, כמו חלק אנזימים של מערכת העיכול שאת תצטרכי לקחת אותם
אבל אני רוצה להגיד לך משהו, את יודעת שחושבים שגלוטן זה חולשה של תינוק שנולד ויוצא לאוויר העולם, ואני רוצה להגיד לך משהו בצורה מאוד מדעית ומחקרית, שכולנו בגיל מסוים.. כולנו אני אומרת לך את זה עם היד על הלב, הופכים להיות רגישים ללקטוז, ורגישים לגלוטן, ואת לא יודעת כמה אנשים בגילאים 60, 40, 50 שהיו אצלי ואובחנו וכשהלכו לעשות בדיקה שהם רגישים לגלוטן, פשוט הרופא נדהם, הוא אמר אתה נולדת עם זה? איך זה פתאום נולד?
אז הוא אמר, לא, זה פשוט התחלתי להרגיש כאבי בטן, עצירות, שלשולים, כל מיני דברים, ויש אנשים שאפילו לא יודעים שיש להם גלוטן, כי בעצם אין להם שום תופעת לוואי חיצונית, הרבה פעמים אנשים שלא מצליחים לרדת במשקל אני מאבחנת אותם שיש להם בעיה של גלוטן וכו' וכו' יש טיפול בזה, כן - הוא מורכב, אבל יש טיפול
מאזינה: אבל אין מציאות שהם יכולים לחזור לצמחים?
יונה ליאור: קודם כל אני רוצה להגיד, לגבי איזה גיל זה מדובר
מאזינה: גיל תשע
יונה ליאור: אוקיי, יש אפשרות, תשמעי, מה שקורה יש לנו מספר פיקים בחיים, פיק אחד באידרולוגיה זה עד גיל שש, יש אחר כך פיק אחד, השני, זה בין עשרים ואחד לעשרים וארבע, ואחר כך ארבעים פלוס, ארבעים משהו כזה, אפשר לראות את הדברים האלה
מנחה: ומשם הכל מידרדר (צוחקת)
יונה ליאור: נכון, אם לא עושים את הדברים האלה נכון, אז כן אפשר, צריך לנסות, צריך לראות את הדברים האלה
מנחה: כן, אני מודה לך שהיית איתנו
מאזינה: תודה רבה
יונה ליאור: גם לך מכל הלב, תודה רבה