נדון: סוגים מאכל לפי צבע עין
תמצית: יונה ליאור מספר כי באירידיולוגיה, אבחון דרך עין, ניתן לראות את התפקוד כל איברים בגוף וכן את הפן המנטאלי. בהמשך יונה המסווגת סוגי מאכלים בהתאם לצבע עיניים: א. צבע כחול - יש להם נטייה לחומציות גבוהה בדם, ולכן כדאי להם לאכול מאכלי בשלים וחמים גם בקיץ. ב. צבע ירוק - בעלי הנטייה לאכילת פחמימות: לחם, פסטות ותפוחי אדמה. ג. צבע חום - נוטה לאכול מאכלים חריפים.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסביר מה ניתן לאבחן באמצעות אירידיולוגיה ומהם סוגי מאכלים בהתאם לצבע עין.
תגיות: אירידיולוגיה
מנחה: בואו תמקד את המאזינים בנושאים בם יעסקו בשעה קרובה.
יונה ליאור : ישמע, מאחר ואירידיולוגיה זה תחום מאוד צלם רחב, לכן קשה לי למקם את עצמי באיזשהו נושא, כי באירידיולוגיה אפשר לראות את הכול. זאת אומר, אפשר לראות את כל איברים שלנו בגוף: קיבה, מעי דק ומעי גס, לבלב, כיס מרה.
מנחה: וגם את הנפש.
יונה ליאור: נכון. גוף - נפש ונפש - גוף. אפשר לראות את כל איברים שלנו, אפשר לראות את כימית שדם נוסע, איזה כימיה הוא מייצר. למה אצל מישהו נוצר (עודף) סוכר ואצל מישהו אחר נוצר (עודף) שומנים.
מנחה: את נטורופאתית. תוכל לעשות לנו את הקיץ קצת יותר קל?
יונה ליאור: כן. (צוחק)
מנחה: כי הולכים להיות חם מאוד.
יונה ליאורר: זה נכון. אבל תשמע גם לאוכל יש השפעה על חום.
מנחה: בדיוק. יש (מאכל) שמקרר ויש (מאכל) שמחמם.
יונה ליאור: למשל, דוגמה: אלה שיש להם עיניים כחולות ימליצו להם לאכול דווקא מאכלים חמות.
מנחה: את מסתכל לי בעיניים ירוקות ומה את אומר?
יונה ליאור: (צוחק) רגע, קודם תתחיל עם הכחולות. (צבע עיניים) אומרים שגם אם יש 80 מעלות בחוץ תמיד מאוד מומלץ להם לאכול אוכל חם, בשל והמבושל. פחות מאכלי הבוסר, מה שנקרא, מאכלי מתחילת העונה. זאת אומרת, הם צריכים לאכול את הפרות בסוף העונה כשהם רכים ובשלים. שהם לא חומציים כי (לבעלי עיניים הכחולים) יש עודף חומציות.
מנחה: ירוקי עין אומרת: אבי, אתה מייצג אותנו ביד רמה. את הרואה, הנה, מפרגן לנו.
יונה ליאור:. (צוחק) לבעלי עיניים ירוקות יש תאווה לפחמימות: לחם, פסטות.
מנחה: את רוצה שאני אספר לך על זה. יש לנו שעה שלמה.
יונה ליאור: (צוחק)
מנחה: תשאל אותי, ואני אספר לך.
יונה ליאור: קודם כל, אני לא צריך לשאול כי רואה את זה בעיניים. שדווקא תאווה שלכם לפחמימות זה "עקב אכילס" שלכם אבל אני רוצה להגיד.
מנחה: כי גוף מייצר את זה.
יונה ליאור: נכון, נכון.
מנחה: תפוחי אדמה גם הופכים לסוכרים. מה אפשר לעשות.
יונה ליאור: בדיוק. את הדברים האלה על פי צבע ועל פי גוון. למשל, אנשים בעלי עיניים חומות יעדיפו לאכול יותר מאכלים חריפים: פלפל חריף, סחוג. כל הדברים האלה.
מנחה: אז בואו נגיד להם שיש לנו את כל המאכלים האלה פה.