תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור משתמשת בהקשר של חג הפסח ואכילת המצות כדי להסביר את המאפיינים הפיזיולוגיים והפסיכולוגיים של מערכת העיכול אותם ניתן לראות באבחון אירידיולוגי.
נדון: אירידיולוגיה ומערכת העיכול
תמצית: יונה ליאור משתמשת בהקשר של חג הפסח והמצות כדי להסביר שבאמצעות אבחון אירידיולוגי ניתן לדעת כיצד מערכת העיכול של כל מטופל לא תגיב רק לעיכול האוכל בחג, אלא ניתן להסיק על טיפוסי אישיות שונים. למשל, אנשים שלוקח זמן רב יותר לעכל אוכל ישקיעו זמן רב יותר בניקיון הבית. לעומתם, אנשים בעלי מערכת עיכול קטנה חייבים לעבוד באופן מסודר, כי אחרת הם לא ידעו מה לעשות. למעשה, אירידיולוגיה מאפשרת לראות את התפקודים הפיזיים של מערכת העיכול, ומכך להסיק על הסיכוי להידבקות מעיים או לאלרגיה לאוכל מסוים, או לתהליך מסוים המתרחש בגוף. כמו כן ניתן להצביע על מאפיינים פסיכולוגיים, הקשורים לצורת ההתנהגות של כל אדם.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור משתמשת בהקשר של חג הפסח ואכילת המצות כדי להסביר את המאפיינים הפיזיולוגיים והפסיכולוגיים של מערכת העיכול אותם ניתן לראות באבחון אירידיולוגי.
תגיות: מערכת העיכול, מעיים, לחץ ומתח, התנהגויות
מנחה: אנחנו, ברשותך, נתחיל ב...נקרא לזה "צרה" שקשורה בפסח, ואנחנו בלשון עדינה נדבר על מערכת העיכול הרגישה שלנו, ומה הולך ליפול עלינו.
יונה ליאור: אוקי. אז קודם כל, תראי, אבחון נכון יכול לדעת מי האנשים, שיכולים לעכל את המצות, ומי לא יכול לעכל את המצות.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: מי, באמת, יש לו בעיה של מערכת עיכול מאוד צרה, ואז יש נטייה, של מה שנקרא, הידבקויות של המעיים.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: ומי שזמן פירוק המצות לוקח המון-המון זמן. אז זה יושב על הלב, על הריאות, על הסינפונות ועל הסרעפת – כל הדברים האלה. אפשר לראות, ובאמת אפשר לעכל ולראות את הדברים. אבל, את יודעת עיכול זה לא רק עיכול של האוכל, אלא זה גם של, מה שנקרא, של ניקיון הפסח.
מנחה: כן.
יונה ליאור: את יודעת שיש אנשים שלוקח להם יותר זמן עיכול של המצות אלה גם יגיעו עד קצה גבול היכולת שלהם לליל-הסדר. זאת אומרת, בלי כוחות.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: אלה שיש להם מערכת עיכול קצת יותר קטנטונת, אז אלה יודעים שאם הם לא עובדים עם נייר ורישומים – סדר מה הם צריכים לעשות – הם פשוט הולכים לאיבוד, ולא יודעים מה הם צריכים לעשות.
מנחה: אה-אם. מכירה אותם (צוחקת).
יונה ליאור: אבל יש גם את אלה (משנה) זאת אומרת, דרך מערכת העיכול, שאנחנו מדברים עליה והיא מאוד דומיננטית אצל כל אחד מאיתנו.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: את יודעת שדרך הדברים האלה אנחנו רואים מי נכנס עכשיו ללחץ ולמתח, ואיך הוא מגיב מבחינה רגשית, ומי עובר ליד זה ולא קורה שום דבר.
מנחה: כן.
יונה ליאור: לכן, אנחנו יכולים לראות את האנשים, שיש להם עייפות וכבדות, או אנשים שיש להם מרץ ורעננות, והם יכולים לעשות דברים בתנאי, שכמובן, הכל כתוב ומסודר להם לפי האל"ף-בי"ת מה שהם צריכים לעשות.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: נכון שזה חג, שארוחת בוקר וארוחת צהריים אוכלים ואוכלים-ואוכלים. דרך העיכול שלנו באמת אפשר לראות אנשים, שיש להם רגישות, או אלרגיות.
מנחה: כן.
יונה ליאור: לא רק איך הם מעכלים את האוכל, גם אלרגיות: למוצרי חלב, לגלוטן – לכל מיני תהליכים שעוברים בגוף.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: זה בעצם הדברים שאפשר לראות דרך העיניים. זאת אומרת, האירידיולוגיה מאפשרת לראות את התחלתה וסופה של מערכת העיכול, או עצירות ויציאות מרובות. כל הדברים האלה אפשר לראות אותם.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: כמובן זה קשור גם לנפש וגם לגוף.
מנחה: כן.
יונה ליאור: ובאמת, לתת את העצה הטובה והעזרה ספציפית לאותו בן-אדם, כי אין שני אנשים שדומים באותו הדבר.
מנחה: אה-אם.