תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור טוענת כי אירידיולוגיה הינה תחום, המקשר בין הגוף והנפש. משום מכך, מקרים של עודף או חסר מסוימים בגוף יכולים לגרום לבעיה רגשית. יונה ליאור מדגימה עיקרון זה בדוגמא של חוסר ברזל.
נדון: הקשר בין הגוף לנפש.
תמצית: יונה ליאור טוענת כי אירידיולוגיה הינה תחום, המקשר בין הגוף והנפש. משום מכך, מקרים של עודף או חסר מסוימים בגוף יכולים לגרום לבעיה רגשית. יונה מדגימה עיקרון זה בדוגמא של חוסר ברזל. חוסר ברזל, המאפיין לעיתים מצב של חוסר ספיגה, יכול לגרום לאנמיה. בנוסף מצב של חוסר ברזל מתבטא בבעיה רגשית. אנשים הסובלים מתופעה זו נחשבים לכאלה שחוו חוויות קשות, ולא למדו את הלקח כתוצאה ממעשיהם. אנשים אלו נוטים לשפוט את התנהגותם יתר על המידה, אך התנהגות זו עלולה לגרום להופעתן של ציסטות או גידולים על העור. ניתן לראות באבחון דרך גלגל העין תהליך של שיפוט עצמי כבר אצל ילדים קטנים, ובייחוד אצל היפר-אקטיביים, המתנהגים כך כדי לקבל תשומת לב.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה מהו הקשר בין גוף לנפש, וכיצד בעיה פיזיולוגית, כדוגמת חוסר ברזל או ויטמין B-12, באה לידי ביטוי פסיכולוגי ואישיותי.
תגיות: ברזל, ויטמין B-12, אנמיה.
מנחה: רצינו לבחור נושא, אבל, למעשה, כל גוף האדם זה נושא אחד גדול.
יונה ליאור: נכון, נכון. וכל גוף האדם זה גוף-נפש ונפש-גוף. אז מי, מי יכול להתקשר לתוכניות שלנו, או לתוכנית שלי, זה כל מי שרצה לברר פרטים ולא ידע בתחום הרפואי.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: כל מה שיש לכם איזושהי בעיה, ולא ידעתם למי לפנות, או התביישתם לשאול.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: או לא קיבלתם תשובה מספקת. כל מה שקשור גוף-נפש ונפש-גוף ביחד אפשר להתקשר לטלפון, לתוכנית הזו ולזו היא מיועדת.
מנחה: יש גם הקשרים, שאנחנו לא כל-כך יודעים, כמו שדיברנו לפני ככה, אם יש חוסרים בגוף של דברים מסוימים, או עודפים...
יונה ליאור: נכון.
מנחה: זה הרבה פעמים מביע, או מצביע יותר נכון, על, בכלל, נושאים פסיכולוגיים, נקרא להם, או אישיותיים.
יונה ליאור: בוודאי, בוודאי. למשל, תשמעי, אנשים שיש להם בעיה של חוסרים של ברזל או B-12.
מנחה: אנמיה.
יונה ליאור: כן. זה גורם לאנמיה.
מנחה: גם.
יונה ליאור: אבל תשמעי...
מנחה: יש אנמיה ויש חוסר ספיגה.
יונה ליאור: נכון, יש חוסר ספיגה. אבל יכולה להיות אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל, או חוסר B-12, או חוסר חמצן.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: לא תמיד ההמוגלובין משקף על חוסר ברזל. הוא לא בהכרח משקף.
מנחה: אה-הא.
יונה ליאור: יכול להיות (משנה) כדי לבדוק אם הברזל שלנו חסר בגוף צריך לעשות בדיקה שנקראת ברזל, Iron. אחר-כך יש שני מובילים: פריטין וטרנספרין. תפקידם זה לקחת את הברזל מהמפעל, ולהביא אותו לאיברים שלנו. מה שנשאר עודף מחזירים אותו למחסן ולא למפעל. בסדר?
מנחה: כן.
יונה ליאור: חוסר של ברזל מתמיד, או חוסר של B-12, הוא בעיה גם רגשית, וצריך לטפל בזה גם רגשית. זה אנשים שבדרך כלל לא לומדים לקח מאיזושהי חוויה.
מנחה: חוזרים על הטעויות של עצמם.
יונה ליאור: נכון. הם כל פעם בודקים אם הסתירה תכאב כמו הסתירה הקודמת. זאת אומרת, החוויה שהם חוו אותה בפעם הראשונה אם זה חווה את אותו הדבר. זאת אומרת, הם לא לומדים לקח, ואז כל פעם הם מצטערים. את יודעת מה הנגזרת של זה, נורא לא נעים להגיד, אבל זה ציסטות. זה כל מיני פלולות על העור, כל מיני גידולים על העור – גידולי פרא של כל מיני תהליכים, שזה השיפוט העצמי. כתוצאה מכל התהליך הזה מתחיל השיפוט העצמי.
מנחה: אז זה חוסר הלמידה, או שזה חוסר השיפוטיות העצמית.
יונה ליאור: זה חוסר הלמידה, שמביאה לחוסר השיפוטיות. אני תמיד אומרת לאנשים שמגיעים אליי לאבחון, שמאוד-מאוד מומלץ לשפוט את עצמם לפני המעשה: עשיתי טוב, לא עשיתי טוב. אני אעשה טוב, לא אעשה טוב.
אבל, מה שכתוב אצלנו בדת, וזה מה שמנחה אותנו, שאם עשינו את הדבר הזה זה אומר תיקון. יש מושג שנקרא תיקון.
מנחה: נכון.
יונה ליאור: והתיקון אומר שאנחנו כל החיים מתקנים, והתיקון זה ללמוד להפיק לקחים. ללמוד לפעם הבאה עוד פעם לא להכניס את הלחי כדי לקבל את הסתירה השנייה. זאת אומרת, לא רק את הלחי, את הגוף לכל הדברים. ולא לפחד.
יש אנשים שדרך הצבע של העיניים שלהם אפשר לראות (משנה) הם פוחדים, שלא יאהבו אותם. הם פוחדים שמישהו ישכח אותם הצידה. זה יכול להיות ילדים, ילדים קטנים. למשל, ילד שובב או ילד היפר-אקטיבי זה לא בהכרח עודף מרץ.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: זה יכול להיות איזה "צומי" שאני מחפשת מההורים שלי, ולכן, יש להם את הנטייה, מה שנקרא, את הקושי לסרב. אז הם עושים את כל הדברים, ואחר-כך הם שופטים את עצמם. כתוצאה מזה אחר-כך קשה להם לספר למישהו אחר כי הם מתביישים. אבל ההתביישות הזאת גורמת לכך שהם אומרים: לא מספיק עשיתי טעות אני צריך עוד שמישהו אחר ישפוט אותי ?
מנחה: כן.
יונה ליאור: אז זה מעגל שהולך לאורך כל הדרך. באירידיולוגיה אפשר לראות איך הבן אדם סופג את האוכל, איך הבן אדם מעכל את החיים. איך הוא קולט את הדברים.
עודף ברזל זה דבר מאוד-מאוד מסוכן. גם עודף כדוריות דם אדומות מאוד-מאוד מסוכנות. זאת אומרת, כל דבר צריך להיות במאוזן. האיזון זה אומר לא מה שכתוב בסטטיסטיקה של בדיקות הדם, אלא מה שכתוב בערך לנבדק של הבן-אדם, שהרופא יודע לזהות איזה סוג של רקמה יש לבן אדם.
מנחה: אה-אם.
יונה ליאור: שאנחנו מסתכלים על התהליך הזה. זה בעצם הדברים שאני יכולה לראות אותם דרך העיניים.