תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה כי אירידיולוגיה, מאבחנת את המצב הגופני והמנטאלי של כל אדם ושל התפקוד של כל איבר. דרך זאת, ניתן לטפל בבעיה עצמה ולא להמשיך לקחת תרופות כנגד סימפטומים שונים.
נדון: מהם יתרונות הטיפול האירידיולוגי ?
תמצית: יונה ליאור מסבירה כי אירידיולוגיה, אבחון דרך גלגל העין, מאבחן את המצב הגופני והמנטאלי של כל אדם ושל התפקוד של כל איבר. דרך זאת, ניתן לטפל בבעיה עצמה ולא להמשיך לקחת תרופות כנגד סימפטומים שונים. יונה מוסיפה כי שימוש קבוע בתרופות, שנועדו לאזן את תפקוד הגוף ולא לרפאו, הופכות לדמויי איברים. כלומר, במצב של שימוש קבוע הגוף לא יכול לתפקד במאוזן ללא תרופות.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה מה החשיבות של טיפול המשלב גוף ונפש לעומת הרפואה הקונבנציונאלית, ומדגימה זאת בסיפור על מטופל הסובל מרגישות לצליאק.
תגיות: אירידיולוגיה
מנחה: אנחנו נספר מאזינים היקרים שלנו על הבוקר על מה אנחנו נשוחח.
יונה ליאור: כן. אוקי. כרגיל, מאחר ואני בתחום אירידיולוגית, מאבחנת דרך העיניים. העין זה כלי שאפשר לראות דרכו את כל החוויות שחווינו בחיים: החל מבעיות רגשיות ועד למחלות שאמורות, או, חס וחלילה, עלולות להתפתח.
מנחה: גם גוף וגם נפש. אנחנו מזכירים.
יונה ליאור: נכון. מה שקורה לכל איבר. לכל מערכת יש את הגוף ויש את הנפש. אי אפשר להפריד אחד מהשני. אי אפשר לטפל רק בלחץ דם מבלי לטפל בלחץ של הבן-אדם הפנימי. אי אפשר לטפל בפטריות בציפורניים מבלי לטפל באיברים הפנימיים של הגוף ובנפש של הבן-אדם. אי אפשר לטפל בנושא של סוכר, סכרת, מבלי לטפל גם בצד הרגשי של הבן-אדם.
מנחה: תמיד יש איזשהו טריגר.
יונה ליאור: נכון. שגרם לסיפור.
מנחה: שמאיץ את העניינים. את אותו קטליזאטור שמאיץ את העניינים.
יונה ליאור: נכון. אחד הדברים, שאנחנו אמורים דרך האבחון, דרך האירידיולוגיה, זה גם לתת את העירוב של הגוף ושל הנפש ביחד. ששני הדברים האלה משולבים המערכות מתאזנות, אנשים מרגישים יותר טוב ומבריאים מהתהליך הזה.
תרופה שנלקחת הרבה זמן היא כבר לא תרופה, היא נחשבת לאיבר כי בלעדיה אנחנו לא יכולים. אז זה כמו כבד, כמו לבלב, כמו כיס מרה – כמו כל הדברים.
מנחה: מפתחים תלות.
יונה ליאור: נכון. תלות, אבל זה לא מרפא, זה רק מאזן. זה בדיוק מה שאני רוצה להסביר: דרך האירידיולוגיה אפשר לראות את האיזון. אפשר לראות את הנטייה איך הבן-אדם...
מנחה: וגם, כמו שאנחנו רואים תמיד, עושים את בדיקות הדם והכול תקין, אבל...אבל-אבל.
יונה ליאור: נכון. או תיקח דוגמא על אנשים, שמתלוננים על כל מיני כאבים, שנמצאים כל פעם במקום אחר.
מנחה: פשוט הרפואה הקונבנציונאלית לא מוצאת את התשובות.
יונה ליאור: נכון. או אנשים שנמצאים בדיכאון, במצבי רוח – מה גרם להם.
תשמע, ישב אצלי איזשהו בחור לפני איזה חודש-וחצי – חודשיים עם רשימה של תרופות רגשיות. אני אומרת: אין לי בעיה שאתה לוקח את התרופות האלה, אבל למה לא עשו לך בדיקה אם אתה חולה צליאק, אם יש לך רגישות לקמחים. הוא אמר: קרה לי כזה וכזה. הוא סיפר לי את הסיפור. אמרתי לו: תשמע, אבל לא משנה מה שקרה. צריך לעשות בדיקות כדי לדעת אם התרופות האלה מתאימות או לא. ברגע שהוא עשה את הבדיקות, ברגע שאני שלחתי אותו לעשות את הבדיקות, כי זה מה שרואים בעיניים, הבן-אדם יורד היום לאט-לאט ובהדרגתיות בדברים. זה מקרה של דוגמא של דברים שאפשר לראות דרך האירידיולוגיה.
מנחה: לכן, בשעה הקרובה אנחנו נעסוק בכל הנושאים שהזכרת.