תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה כיצד ניתן לאבחן דרך העיניים את התהליכים השונים הקורים בגוף. ליאור מסבירה את חשיבות האבחון דרך האירידיולוגיה כמנבא למחלות שעלולות לפרוץ.
הנדון: קצת על אירדיולוגיה
תמצית ארוכה: יונה ליאור מסבירה למאזינים מהי האירידיולוגיה. כיצד ניתן לאבחן דרך העיניים את התהליכים השונים הקורים בגוף.ליאור מסבירה כי אבחון דרך העין מדוייק משום שבדרכים אחרות (אבחון דרך כפות הידיים או הלשון) מושפעים ממשתנים שונים. ליאור מסבירה את חשיבות האבחון דרך האירידיולוגיה כמנבא למחלות שעלולות לפרוץ.
תמצית קצרה: יונה ליאור מסבירה למאזינים מהי האירידיולוגיה. כיצד ניתן לאבחן דרך העיניים את התהליכים השונים הקורים בגוף וכיצד האירידיולוגיה יכולה לנבא מחלות ועומדת על ההבדלים בין אבחון דרך העיניים לבין שיטות אחרות לאבחונים.
תגיות: אירידיולוגיה, אבחון, סימפטום.
מנחה: ספרי לנו קצת על האירידיולוגיה.
יונה ליאור : אז.. OK, מה זה אירידיולוגיה, מי שלא שמע אותנו אף פעם, או מי שפעם ראשונה פותח את הרדיו ושומע אותנו, אז קודם כל אירידיולוגיה זה אבחון דרך העין, העין היא בעצם האיבר הראשון שבעצם נוצר החל מגיל עשרים ושתים יום בבטן האם.
זאת אומרת שבעצם מאותו רגע העין של העובר בבטן האם נוצר. בעצם העין היא החלק המרכזי והעיקרי מעצבי המוח שנוצר, כתוצאה מזה בעצם אנחנו יכולים היום לראות את כל התהליכים שקורים בגוף האדם, זאת אומרת אפשר לראות את האופי את ה... הרגש, את הפיסיולוגי, את הפסיכולוגי, את דפוסי ההתנהגות, את צורת ה.. בעצם את הבניה של הבן אדם, מי כול להרים משקולות, מי יכול לרוץ, מי לא יכול לרוץ.
מנחה : מה היתרון של אבחון דרך גלגל העין, ולא אבחון דרך היד, כף רגל?
יונה ליאור: אז זהו, כל הדברים האלה הם משתנים, אנחנו משנים אותם. למשל רחיצה של כלים, למשל משנה את המרקם של כפות הידיים, נעליים יכולות לשנות לנו את המרקם כפות הרגליים, לשון למשל אבחון דרך הלשון, אנחנו יכולים לשתות עכשיו משהו, קפה שחור, או לאכול איזה שהו צמח מסוים, והצבע בעצם השתנה. א.. דפקים אנחנו יכולים להתרגש ובעצם זה לא משפיע עלינו.
זאת אומרת זה בעצם לא האבחון הנכון. הרבה פעמים ציפורניים, ציפורניים מאחר וגם אני בזמנו למדתי וגם היום אני מתעסקת בזה, אבחון בציפורניים זה בעצם משהו ששייך לחצי, עד לחצי שנה אחורנית ולא יותר מזה.
העין היא האיבר הראשון שמלווה אותנו החל משלב העוברות, זאת אומרת שמה חווינו את כל החוויות הטראומטיות החיוביות והשליליות, זאת אומרת מה שאנחנו רואים בעיניים זה את כל החוויות שחווינו אותם אם זה לטוב ואם זה לרע, ומזה בעצם נוצר המחלות שבעצם הן נוצרות, הלחץ הדם, הכולסטרול, האנמיה.
כל התהליכים הם נוצרים, זה בעצם הסימפטומים. אבל מה שהכי חשוב, זה מה שאני מנסה להסביר שהאבחון הוא מאוד מאוד חשוב. כי הרבה פעמים אנשים ותיכף אני אתן לך כמה דוגמאות, הבאתי איתי מהדוגמאות ממש מתוך הפציינטים שלנו, שהגיעו אלינו לקליניקה ואיך הם בעצם עם ים אלפים של תרופות וכל מיני תוספים למיניהם ושום דבר לא עזר.
במבט ראשון ראיתי שיש להם רגישות ללקטוז, שזה לסוכר חלב, או לחלב עצמו. או אנשים שסובלים, לאו דווקא לילדים, אנשים מבוגרים שסובלים מ.. מה שנקרא מצליאק, מגלוטן, שאף רופא אפילו לא היה חושב אפילו לתת את הבדיקות האלה, אני זו שבעצם נתתי את הדברים האלה.
מנחה: כן, שמענו בחדשות על מקרים קשים גם לאחרונה.
יונה ליאור: כן, ילד עכשיו מירושלים.
מנחה: כן.
יונה ליאור: תראי זה גם.
מנחה : גם היולדת שנפטרה אחרי הלידה.
יונה ליאור: נכון, תאמינו לי שכל הדברים האלה ניתן ליראות באירידיולוגיה הרבה, הרבה זמן לפני שהמקרים האלה קורים. כי ילד כזה למשל שהתמוטט בבית ספר או במצב של שיעור ספורט, או במצב של פעילות ספורטיבית אפשר לראות את התהליכים האלה, אפשר לראות איך אנחנו בנויים. איך הרקמות שלנו בנויות.
אם אנחנו יכולים להרים דברים כבדים, אם יכולים לעשות פעילות ספורטיבית, אנחנו יכולים לשאת הריונות. בעצם לתת אבחון המתאים לזה.
הרבה פעמים יש אנשים שיש להם דופק לב מואץ והם חיים עם זה כי כך הם מבינים שהם צריכים לחיות עם זה. אנחנו, אני באירידיולוגיה יכולה לתת פתרונות לאנשים האלה ולהסביר לאנשים האלה טרם שקורים דברים.
מנחה : וגם פריצת המחלה או הטיפול הזה או אחר?
יונה ליאור: נכון, נכון, נכון והחשוב ביותר זה בעצם, זה לא הסימפטום שאתם מתלוננים עליו. כי הסימפטום זה נגזרת שבעצם של משהו שבעצם.
מנחה : זה לא שורש הבעיה.
יונה ליאור: נכון, הבעיה זה האבחון הנכון. הטיפול הנכון זה בעצם לא לזהות את מה שבן האדם מספר, אלא בעצם מה שאני רואה דרך העיניים של הבן אדם. וזה הדבר הכי הכי חשוב שבעצם איתו צריך לצאת איתו לדרך.